Help for English

CELTA-zkušenosti a uplatnění

Dobrý den,
v současné době jsem v USA a chystám se intenzivně studovat angličtinu, ale v příštím roce bych si ráda složila certifikát, který by mi v budoucnu mohl co nejvíce pomoci.
Narazila jsem na certifikát CELTA, ale nevím,jaké je s ním pak v ČR uplatnění. Mohla bych učit někde na jazykovce, nebo tak? Předpokládám, že náš stát tento certifikát neuznává, takže učit na státní škole mě asi neopravňuje, ale přihlížejí k němu jazykovky když bych žádala o práci?
Zajímám se o to sice zatím výhledově, jestli má vůbec cenu na to začít šetřit a pak se o to i pokusit, nebo bude lepší jiný certifikát.
Učitelské povolání by mě hodně bavilo, než jsem odjela do USA, tak jsem studovala na Pegagogické fakultě UK, ale bohužel jsem nezvolila zrovna dobrý obor (škoda že se v ČR nedá zaměření tak snadno měnit v prvních dvou letech studia, jako je tomu v USA :-D), tak proč se nepřeorientovat na angličtinu, která mě neskutečně baví.

Předem děkuji za všechny postřehy, o této zkoušce nevím prakticky skoro nic, tak jakákoli informace bude vítaná.

Ahoj, ve zkratce -CELTu už tu hodně lidí, co to s výukou aj myslí vážně, má a je k něčemu!
Pozdravy do USA,Katka

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.