Pracovní pohovor v AJ

Dělal jste někdo pracovní pohovor v angličtině? Na co se ptali? Zaskočilo vás něco?

Dostala jsem už jednu radu, že toto téma se zde probíralo, našla jsem si ho, děkuji.
Ale přesto, kdybyste měl někdo něco nového, sem s tím :-)

Ale oni se ptají na to stejné co by se ptali v češtině, jen je to v angličtině :-)

No asi máte pravdu :oops: čekala jsem nějaké záludnosti. Musím si projít Váš kurz obchodní angličtiny, hlavně slovní zásobu..

Podělím se o své zkušenosti z pohovorů. Zažila jsem jen dvě odlišné otázky v angličtině proti českých otázkám. Jedna se týkala „hobbies“ (na to se mě zatím česky nikdo neptal) a druhá angličtiny – jestli se mi líbí a proč se ji učím. :-D

Po mně několikrát chtěli, abych v angličtině popsala typický den v minulém zaměstnání. A také jak si představuju den v nové práci, co vše budu dělat a tak. Ale jak píše Roman, jinak vše co se ptají v češtině.

Ale i tyto otázky vám naprosto běžně přece může položit český konzultant…

Opravdu je to prostě o klasickém „pohovoru“, který sám o sobě může mít mnoho úskalí, ale rozhodně to nesouvisí s tím, jestli je veden v češtině nebo angličtině…

Jj. Romane, máš pravdu. Jen jsem chtěla vypíchnout jednu otázku, se kterou jsem se nejčastěji setkala já. ;-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.