angličtina do ucha

Ahojte, chci se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s angličtinou do ucha nebo různých forem angličtiny, které jdou stáhnout do mp3 a pak se učit prakticky kdykoli, kdekoli. Pokud máte zkušenosti, které jsou třeba nejlepší (protože už jich je docela dost na trhu) tak se podělte. Díky

Dobrý den, já mám poslechová CD (tuším, že přesný název je – Jednoduše s CD Angličtina) od www.times.cz. Jsou to 2 CD a k tomu ještě tištěná knížka, kde máte vytištěno všechno, co na CD slyšíte. Už jsem vyzkoušela spoustu produktů, ale tento mi vyhovuje nejvíc, protože je to souhrn nejvice používaných frází a říkají vám to česky, anglicky a ještě máte krátkou časovou pauzu, kdy si větu nebo slovíčko můžete zopakovat. Používám to v kombinaci s počítačovým programem Tell Me More od stejné firmy a opravdu mi to vyhovuje, vzhledem k tomu, že nemám moc čas docházet do jazykovky.

Angličtinu do ucha mám a není to nic, co bych využila. Je to stále anglicky – česky – anglicky – česky po jednotlivých větách a nepřijde mi příliš přínostné neustále se opírat o český překlad… Nevím, jak ostatní, já bych se takto moc nenaučila. :-(

Lucibella, Janettka:
záleží na tom, na jaké úrovni jste. V počátcích jsou drilové překlady dobrá věc. Zkoušejte např. ty věty i trošku obměňovat sama.
Určitě byste ale měla zkusit pouslouchat mp3 podcasty jen v angličtině – protože jestli chcete dostat angličtinu „do ucha“, tak to chce delší trénink a ucho si musí zvyknout :-)
Myslím tím to, když se např. díváte na film a podle titulků byste tomu měla rozumět (= je to věta, kterou znáte), ale podle toho, co slyšíte, tomu nerozumíte.

Nejlépe ale poradí článek o listeningu: h4e.cz/2006010601

Dotaz:
v článku se uvádí: Existují i speciální učebnice, které Vás budou poslech učit pozvolna, od méně náročných aktivit až po obtížnější cvičení. Jejich výhodou je to, že jsou speciálně nahrávané pro studenty.
Můžete někdo uvést konkrétní příklad takové učebnice? Díky.

Ad Jarmi1: používám knihy od Cambridge university press – Cambridge English Skills Real Listening and Speaking (mají CD s nahrávkami jednoduchých dialogů, třeba telefonátů). V knize jsou cvičení na poslech a samozřejmě odpovědi. Série má čtyři úrovně, mluví se tam jen anglicky. Výhodou jsou praktická témata.

děkuji, vypadá dobře. V knihovně mají všech asi 10 kusů půjčených – známka oblíbenosti.

Nejdříve jsem si taky myslel, že to asi k ničemu není, ale pak jsem se do toho zaposlouchal a změnil jsem názor. Jen je potřeba jednu kapitolu poslouchat pořád dokola. Nakonec už ani nelovíte, jak je ten gramatický tvar správně, prostě se vám zažije a použijete ho automaticky. Teprve, když si přestanu věty překládat, ale hned chápu jejich význam, jdu na další kapitolu. Jsem asi v půlce. Asi jednou za měsíc si zvu učitele domů a i ten mi řekl, že jsem se v těhle věcech zlepšil. Ale chce to poslouchat hodiny a hodiny. Když něco děláte, poslouchat. Když někam jdete, či jedete poslouchat.

A k tomu poslouchat ony již zmíněné knihy. Je nakladatelství je víc. Penguin readers, Black cat, MacMillan readers, již zmíněný Cambridge readers, Oxford Bookworms Library, Dominoes Oxford University Press a možná další, jen o nich nevim. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.