Help for English

Prosí o pomoc s doplněním do textu.

Mám tady dvě věty u kterých si nejsem jistý, co doplnit. Budu rád, když mi někdo pomůže a vysvětlí, proč tohle a ne tamto. Děkuji.

1. Egyptians thought that the spirit needed a body in ...... live when it began a new life in the next world.

a)which to
b)it could
c)that it could
d)which could

2. The head was always shown in profile, but the eyes were drawn ..... from the front.

a)like looking
b)as if seen
c)painted
d)as if being

1 a) protoze je to jedina gramaticky spravna moznost. ⇒ „telo v nemz by mohl prezivat…“ U b) by muselo byt „which“ ⇒ „in which it could“. U moznosti c) by nesmelo byt „in“, ktere je v zadani. Moznosti d) chybi podmet „it“.
2 b) „oci byly nakresleny jakoby byly videny zepredu“. Moznost a) by nedavala smysl ⇒ „oci byly nakresleny jako divajici se zepredu“? to asi ne, moznost c) by nebyla gramaticky spravne. Moznost d) nedava smysl ⇒ „oci byly nakresleny jako by byly zepredu“? to asi ne.

Carlosi proč to nemůže být možnost C u jedničky??

Dává to přece smysl → Egypťané si mysleli, že duch potřeboval tělo, ve kterém (in that) mohl (it could) žít…

U tvého překladu ti podle mě chybí „would“ nebo „might“ a to v možnostech není → … a body in which it WOULD/MIGHT live (ve kterém BY žil/ BY MOHL žít)

Jinak s dvojkou souhlasím s Carlosem

Jestli se pletu tak jsem to musel špatně pochopit, ale nenapadá mě proč by to mělo být špatně, když si přeložím možnost A tak je to divné → „ve kterém žít“ chybí mi tam to slovo „mohl“ takže proto si myslím tu možnost C už proto, že „that“ znamená taky „který“

To Jura:
C) možnost by byla správně, pokud by tam bylo místo that which. Takto po předložce in se musí použít which, kdyby se jednalo o životný rod tak whom
Ke zkrácení pomocí infinitivu často takhle dochází: např. I am looking for a place to live(in). Hledám nějaké místo, kde bych mohl žít.

Aha, díky moc :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.