Help for English

FCE červen 2012

Chtěla bych se zeptat zkušených, jestli je třeba k writingu přečíst obě doporučované knihy nebo stačí jen jedna. Vím jen, že „jeden z 5 úkolů vždy vychází z jedné ze dvou doporučených knih“, ale z toho není moc zřejmé jestli je nutné mít načtené obě.

Ne, myslím, že stačí jen jedna a tu si následně vybereš.

Díky, už jsem na to přišla, jak to asi je. Může se načíst jedna nebo obě. Vždy je tam jeden úkol ke každé knize. Když člověk přečte obě, má pak větší výběr v úkolech.

Ahoj,chodím do FCE kurzu,tedy taková příprava na zkoušku,ale o nějaké „povinné“ četbě slyším poprvé :shock: Netušíte, jak se dá zjistit, co za knihy to bude? Díky V

Nám v kurzu také o knihách nic neříkali, asi se tak všeobecně předpokládá, že do čtení se nikomu moc nechce.

Ja som precitala obe knihy (mali sme The women in White od Wilkie Collinsa a Jurassic park od Michaela Crichtona)nam ich davali priamo v kurze a k jednej knihe boli aj CDcka. Ale tie otazky boli ozaj dost zlozite -takze ked si ozaj vyberiete otazku o knihe tak doporucujem mat tu knihu namakanu- na konci knihy boli dokonca typy otazok ktore mozu byt aj v teste.

Mně ty otázky naopak složité nepřišly. Knihy stačí přečíst ve zkrácené verzi a dá se na to připravit aspoň v hrubých rysech. Já jsem za tuto možnost vděčná, protože vymyslet něco k těm ostatním otázkám hned je v té nervozitě nad mé síly. U otázek na četbu se ptají na konkrétní věci, které má člověk v hlavě.

Při přípravě na zkoušky mi hodně chybí rovnocenný partner, se kterým bych mohla komunikovat anglicky. Pokud byste někdo rovněž potřeboval procvičit speaking, ozvěte se prosím. Můžeme se domluvit na Skype.

Je zde někdo, kdo je 12.4. na CB FCE v Olomouci? : )

Chodím do kurzu k FCE (mimochodem pěkně drahý) a nikdy ani nezazněla zmínka o povinné četbě…Je tu prosím někdo kdo zkoušku opravdu dělal a potvrdil by že dostal úlohu z povinné četby? Mám zkoušku za 2 měsíce a času není nazbyt aby člověk ještě přečetl knihu.Díky všem

vždy jsou tam otázky z povinné četby, ale volitelné. Takže vůbec nic číst nemusíte. Kdo si ale zadanou četbu přečte, má tak trochu jedno psaní ‚v kapse‘… tedy snad, teoreticky…

(povinná četba je tedy nepovinná) :-)

Jojo, potvrzuji, že ve druhé části writingu je vždycky úkol z povinné četby. Možností volby je ale dost, takže rozhodně není nezbytné ji číst. Já jsem dělala FCE v prosinci a načteno jsem neměla. Při zkoušce mě to limitovalo jen v tom, že můj favorit essay byl právě v obou úkolech svázaných s četbou, takže jsem měla smůlu a musela volit mezi ostatními…

Já psala o pár příspěvků výš, že jsem si vybrala tu volitelnou otázku na četbu. V kurzu jsem byla zřejmě první, kdo se na to ptal a kvůli mně zjišťovala lektorka podrobnosti. Nejspíš to není moc obvyklé, aby zájemci o zkoušku četli nepovinnou literaturu, když tam jsou další asi čtyři otázky na výběr. Já to brala jako výhodu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.