Brigáda v zahraničí

Ahojík, nenašla jsem načatou konverzaci na takové téma, tak mě, prosím, kdyžtak odkažte :-D
Máte někdo nějaké zkušenosti s brigádama v zahraničí? Práce na farmách či jiné? Ideálně nějaký tip? ;-) Na co se připravit? Jestli se to vůbec vyplatí? … Ráda bych to letos zkusila, ale nechce se mi do toho pouštět bezhlavě. Jet tam s tím, že víte, co můžete od zaměstnavatele očekávat, je vždycky výhodnější :-)
Díky moc za každou informaci :-)

Já jsem byla dvakrát ve Skotsku na farmě a letos se tam chystám znova. Co se týká farem, tak si nejsem jistá jestli už není pozdě něco hedat, protože třeba ta moje je už od začátku ledna plná a co mi psali ostatní lidé, tak jim všichni psali, že už nemají místo. Jinak já jsem s prací na farmě celkem spokojená, protože hlavně sbírám maliny a ty se sbíraj narozdíl od jahod lehce. Hodně lidí to nebralo jako brigádu, ale spíš jako dovolenou. Jestli máš zájem pracovat na farmě, tak bych zkusila obeslat farmy, které najdeš na anglickysen.cz – tak se třeba práci našla já.
Můj spolužák jel minulé léto na blind do Londýna a druhý den se vrátil domů s nepořízenou.
Minimální mzda je v Británii asi 6 liber, takže by se to mělo aspoň trochu vyplatit…

Děkuji Baru, ráda se na to podívám. Spoustu lidí mě odrazovalo, že sbírat jahody nebo vůbec cokoli, k čemu se člověk musí předklánět, je hodně fyzicky náročný. Pravda maliny jsou vejš :-) Nejspíš máš pravdu, že už je pozdě, ale aspoň příští rok by to mohlo klapnout. Ještě jednou díky :-)

Ja som pracoval v Londyne 3mesiace pocas letnych prazdnin. Ako skusenosti dobre, nelutujem. Zaciatky boli trosku tazsie, ale to je asi normalne.

Co sa tyka tych fariem tak mam znamych co maju pomerne zle skusenosti. Ono na tych farmac je to tak, ze zarobok je priamoumerny urode. Ludia na tie farmy sa zhanaju dopredu, ale pritom este nikto nevie aka uroda bude. Ked je slaba uroda, nie je co zbierat a a je prebytok zberacov.

Barus.000: K tvojmu kamaratovi, ist do Londyna a na druhy den prist naspat, ze sa nepodarilo, mi pride prinajmensom smiesne. Ked uz niekde idem a zaplatim letenky, tak zostanem aspon tyzden a cele dni obieham pracovne agentury ktorych je v Londyne niekolko tisic.

Já si práve řikala, že je to blázen, že jel do Londýna a nazůstal tam dýl, ubytování preý zařízený měl, ale úplně zbytečně to vzdal hned na začátku a akorát utratil pár tisíc za letenky.
Na spoustě farem se platí od hodiny a samozřejmě pak farmář očekává, že splíš nějaký kvóty. Já byla bohužel (nebo naštěstí-pořád se nemůžu rozhodnout co je vlastně lepší :D) na farmě kde se platí podle toho co nasbíráš a první rok jsem si skoro nic nevydělala, protože byla opravdu špatná sezóna. Takže je lepší počítat i s tím, že se vám akorát tak vrátí náklady. Ale jak jsem už psala, já a spousta dalších lidí jsem to brali jako dovolenou v úžasným Skotsku a ani nám nakonec nevadilo že jsme si nic nepřivezli. Druhý rok to bylo o něčem jiným, sezóna byla daleko lepší, takže i peníze byly :D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Barus.000 vložený před 13 lety

Já jsem byla dvakrát ve Skotsku na farmě a letos se tam chystám znova. Co se týká farem, tak si nejsem jistá jestli už není pozdě něco hedat, protože třeba ta moje je už od začátku ledna plná a co mi psali ostatní lidé, tak jim všichni psali, že už nemají místo. Jinak já jsem s prací na farmě celkem spokojená, protože hlavně sbírám maliny a ty se sbíraj narozdíl od jahod lehce. Hodně lidí to nebralo jako brigádu, ale spíš jako dovolenou. Jestli máš zájem pracovat na farmě, tak bych zkusila obeslat farmy, které najdeš na anglickysen.cz – tak se třeba práci našla já.
Můj spolužák jel minulé léto na blind do Londýna a druhý den se vrátil domů s nepořízenou.
Minimální mzda je v Británii asi 6 liber, takže by se to mělo aspoň trochu vyplatit…

Ahoj, chtěla bych tě požádat o pár rad, jak získat brigádu na farmě v zahraničí. Chtěli bychom s přítelem letos na farmu ale vůbec nevím, jak sehnat takovou brigádu. Psala jsem pár emailů na různé farmy, ale zatím bez odezvy. Možná už je pozdě na schánení brigády, ale třeba nám to pomůže na příští rok. Prosím mohla by jsi se mi ozvat na e-mail: pavlatova30@seznam.cz

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.