Help for English

Otázka na Marka Víta

Marku, mám na vás otázku. Již dlouho projíždím stránky HFE, ale nikde jsem se nedozvěděla na toho odpověď. Četla jsem v rozhovoru s vámi, že jste velmi hodně četl a koukal na seriály. Vypisoval jste si slovíčka z obou těchto věcí a tak si rozšiřoval slovní zásobu nebo jste jen tak četl? Také by mě zajímalo, jestli jste se učil slovní zásobu převážně z těchto věcí anebo jste se učil i z nějaké učebnice na slovíčka. Připravuji se na zkoušku a tak nevím jestli mi stačí pouze číst. Připadá mi, že i přesto, že čtu docela hodně, tak moc velkou slovní zásobu nemám. Měla bych si to vypisovat? Děkuji :-)

No, já to měl spíš z knih… seriály v angličtině tehdy nebyly… tedy byly, ale ne na dosah ruky jako dnes.

Vypisoval jsem si slovíčka a jindy jsem jen tak četl. Slova jsem se učil pomocí něčeho podobného, jako je náš Word Manager… můj prográmek tehdy byl jednodušší a uměl jen slova + definice/syno­nyma/antonyma. Podobné flashcards si dělají např. studenti v USA před zkouškou SAT.

Učebnice jsem moc nepoužíval.. za nás jich bylo jen pár a často stály za starou botu. :-)

Děkuji. Takže největším vaším pomocníkem byly knihy a slovník :-) Předpokládám, že když jste si slovíčko „vypisoval“, že jste si také psal zda je U a C, I nebo T, s jakou předložkou se váže atd.?

Já jsem toho tehdy ještě o učení angličtiny moc nevěděl… takže jsem U či C neřešil… to přišlo později. Psal jsem si ale často příkladové věty z té knihy…

Dobrý den,

určitě víte, kde a jak si stáhnout nějaký program nebo tak něco na fonetický přepis slovíček, takový, který by se dal jednoduše používat jako typ písma ve Wordu nebo Office. Moc by mi to pomohlo!
Děkuji

znaková sada Junicode umí všechny fonetické znaky.

Můžete někdo mně neznalé vysvětlit, co se skrývá pod U a C, I nebo T? Díky:-)

countable, uncountable, transitive, intransitive. Tyto zkratky se objevují ve výkladových slovnících.

Tethalka,
viz článek Jak na to: Používáme slovník.

Prosím vás, máte tu nějaký článek na transitive, intransitive. Nikdy jsem se s tím nesetkala a článek nemůžu najít. Děkuji.

h4e.cz/2010111201
příklad užití: h4e.cz/2011031801

prosím, může mi někdo napsat (třeba na soukrom. zprávu, ať tady s tím neotravuju) postup, jak si stáhnout tu sadu Junicode -fonetické znaky? Nemůžu to najít. Ale já jsem počítačový „omezenec“. Díky moc :-)

Díky Jarmi. :-D

Hurá .Funguje. Dik moc pane Marku. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.