Help for English

Anglistika na UK

Ahoj, máte někdo zkušenost se studiem anglistiky a amerikanistiky na UK? Neznáte ještě nějakou podobnou vysokou školu v Praze? Díky.

mam pocit, ze gothsweeting tam nejakou chvili studovala (ale mozna se pletu). zkuste napsat soukromou zpravu ji.

Děkuju, já jsem totiž o této škole zatím neslyšela nic moc pěknýho, tak spíš zvažuju zkusit něco podobného..teda, jestli něco takového je :-)

nic „pěknýho“ o FF UK? :-) Co „pěkného“ očekáváte?

Chtěla bych studovat angličtinu, podle toho, co je na internetu, se mi škola moc líbila(kultura a historie anglicky mluvících zemí, angloamerická literatura,..), ale nejsem si moc jistá budoucím uplatněním.

každá fililogie má uplatnění stejné…ať je to Brno,Olomouc nebo Praha…prostě jazyk, literatura, reálie …člověl může učit,dělat překlady a tlumočení nebo pracovat třeba v nakladatelství pokud ho baví ta literatura…pokud chceš tu angličtinu spojit s něčím praktickým, doporučuju si dát něco jako Angličtina pro hospodářskou/ma­nažerskou praxi …takový obor je třeba v Pardubicích, Ostravě, Zlíně a určitě ještě někde…

A co se pověsti školy týče, myslím, že na tom až tak nezáleží…Když se bude člověk jazyk učit aktivně a bude ho to bavit, může mít klidně jen maturitu a zároveň umět anglicky líp než kdokoli, kdo má na fildě doktorát…

Moc děkuju za rady! Utvrdily mě v tom, abych šla za tím, co chci, co mě baví. Mám ještě rok, abych se mohla zlepšovat a zlepšovat, snad to vyjde:-)

tak to jsme na tom stejně …přeju hodně štěstí ;) 8-)

Souhlas s grebim, škoda jenom, že na titul bude stále spousta zaměstnavatelů slyšet víc, než aby se snažili zjistit, kolik toho člověk skutečně umí, obzvlášť ve státní sféře je to u spousty povolání nezbytnost.

mew: Ano, studovala před přechodem na FSV UK :)
TT18: Hodně štěstí, škola je to dobrá (mimo nemožné zkouškové oddělení a určité profesory), s tím budoucím uplatněním je to vždy trochu nejisté, ale pokud jdeš za tím, co tě opravdu baví a budeš v tom dobrý/á, určitě se někde uchytíš!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.