Vydáno dne 01.12.2006
Český překlad receptu na přípravu tradičního vánočního pudinku.
Tento článek je určen těm, pro které je původní recept v angličtině Recipe: Traditional Christmas Pudding příliš obtížný, nebo se chtějí ujistit, že popis přípravy správně pochopili. Před přípravou se ale asi budete muset vydat na lov přísad, ne všechny dostanete na pultech běžných obchodů. A pokud se vám přeci jenom podaří připravit něco tmavého, nevábného vzhledu, a ještě nevábnější vůně a chuti, gratulujeme. Vánoční pudink se povedl.
230 g | rozinky (malé) |
110 g | rozinky (sultánky) |
110 g | rozinky |
110 g | nasekaná kandovaná ovocná kůra |
30 g | oloupané nasekané mandle |
110 g | celozrnná mouka |
1/2 lžičky | sůl |
1/2 lžičky | strouhaný muškátový oříšek |
1/2 lžičky | mletý zázvor |
1 1/2 lžičky | pudinkové koření (směs skořice, muškát. oříšku, nové koření) |
230 g | hnědý cukr |
110 g | celozrnná strouhanka |
230 g | rostlinný tuk |
1 | citrón, šťáva i kůra |
1 lžíce | melasa |
5 lžic | voda s rumem |
Pozn.: V původním receptu jsou uvedeny tři druhy rozinek (currants, sultanas a raisins).
Tento recept v angličtině si můžete přečíst na odkazu Recipe: Traditional Christmas Pudding.