Help for English

haven´t seen you two days

to Onyd:
Nebudete mi to věřit, ale ten Váš dlouhý příspěvek jsem měla včera večer úplně rozpitvaný a (samozřejmě pouze podle svého nejlepšího svědomí – čili bez záruky) jsem měla nachystané odpovědi a podrobné připomínky ke každé variantě a když jsem dala „Vložit příspěvek“, tak už jsem byla off-line, tedy někdy v průběhu psaní mi zhavaroval internet a já jsem to psala do černé díry (což mě teda pěkně naštvalo).
Vzhledem k tomu, že odjíždím na dovolenou, nedoufám, že bych si to teď ještě jednou zopakovala. Sorry.
Vím, že Vám to moc nepomůže. Ale mně se vaše dotazy velmi líbí (to si je jen tak vymýšlíte sám?), tak jsem vás jen chtěla ujistit, že nezůstávají bez odezvy (i když někdy pouze v duchu – v závislosti na volném čase)
Good luck!

:) Díky moc. Jo nevím jestli je to moje výhoda či nevýhoda, ale vždycky mě napadá hromada otázek a když je píšu tak mi naskakují další a další. Už je mi trapný otravovat, ale díky vám moc. Pěknou dovolenou (ikdyž si to nejspíš přečtete až po…)

A tou variantou „in two days time“ lze taky vykladat obema zpusoby nebo to uz je jenom „za dva dny“ ?

IN TWO DAYS' TIME je jen za dva dny.

RE:
Zkusím to zkrátit, prosím řekněte mi někdo co mám špatně, děkuju moc

A
I´m meeting someone I haven´t seen in a long time…
Oh man, I´m so nervous. I haven´t seen her since we broke up.
Oh yeah? How long is it? How many years have you not seen each other (for, in, nic) ?
Umm, it´s been about 6 years…Yeah I think we haven´t seen for 6 years.

B
How is Peter?
I don´t know. I last time saw him about three weeks ago and after that I haven´t seen him so far.

C
Hey! You look so great! You did not change at all.
Damn, how long did we not see each other?
When was the last time we saw (musí tam být each other)?
When did we see last time?

To EACH OTHER nebo ONE ANOTHER tam být musí. Jinak to nedává smysl. A to jak v C, tak v poslední větě v A.

AFTER THAT I HAVEN'T SEEN HIM SO FAR – tato věta je zcela špatně. I HAVEN'T SEEN HIM SINCE (THEN).

předposlední v A: ne HOW LONG IS IT, ale HOW LONG HAS IT BEEN. A na konci nic nebude.

díky moc

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.