Help for English

čéče

Mám takovou otázku…Pokud lze použít slovo MAN jako muž, ale i jako člověk…
Potom by bylo Oh, man, Hey, man! apod. nejen kámo, chlape, ale mohlo by to být i, jak mi říkáme, člověče!…Potom by to mohlo být použito i na ženy, je to tak?

Dokonce si vzpomínám na jednu slečnu z NY, která říkala Yeah man, Hey man apod. na všechny ve třídě, holky i kluky.

What do you say?

No já používám na toto výraz „boy“ – něco jako „páni“ 8-)

DUDE. Např. Ale je jisch víc a záleží taky na tom, jestli je to Američan, Brit, Australan atd atd.

jj ale já se ptám na to, jestli lze to MAN, stejně jak to použila ta holka, použít na holky

není to obvyklé.

I'd have something to this topic. I tried to learn a female equivalent to American word „guy“. It took a long time and the result was „gal“. In films use girls to greet other girls the word „guy“ too though. I've never noticed to use the word „gal“ any women in any film so it might be just a regional word. Am I right or is the word „gal“ in this meaning nonsense?

GAL je ekvivalent, ale ne při oslovení. He's a nice guy / she's a nice gal – tady by to ekvivalent byl. Ale rozhodně ne vždy.

HI GUYS se říkám v UK jen klukům. V US i holkám…

And how can you greet girls in UK?

Hi babes! :-)

no to nevím :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.