Help for English

Jak se mluvi v Newcastle

 

Mate problemy rozumet rodilym mluvcim? Myslite si, ze ten problem neni ve vas ale ze ten dotycny „nesrozumitelne“ vyslovuje? Tak se mrknete tady na to video z youtube, vsadim se, ze po jeho shlednuti se budete tady te oblasti Anglie vyhybat na 100 honu :-D

http://youtube.com/watch?…

Hezké :-D

What? To je angličtina? :-D Mě to přišlo jak nějaká francouzština nebo španělština. :-)

Tak to ani náhodou. Je to dánština křížená norštinou. Uvažoval bych i o islandštině. :-D

finština je taky podobná :-D

Jedu ted na 4 dny do Edinburgh, tak budu mit sanci tento akcent posoudit na vlastni usi :-)

Já myslím, že takhle v reálu to nebude tak hrozný. Na youtube to bude asi jenom trochu zkreslený.

My God :-D Náhodou v Edinburghu mluví hezky :-)

Eh, mozna to zni hezky ale nekdy jsem vahal jestli to je anglictina. (Tim nechci rict ze bych nemel problemy i v Anglii :shock: )

Celá ten skotský dialekt je takový zvláštní, měli jsme učitele ze Skotska a vždycky když vyslovil r, znělo to tak šíleně divně – I prefer theatre rather than… – tak jsem slyšel akorát rrr…rrr.....rrr :?

Moje zkusenost byla, ze je to individualni. Kdyz mi ridic autobusu vysvetloval kde mam vystoupit tak jsem rozumnel snad jenom nazev ulice a skoro nic jinyho, teda az na to zvyrazneny rr jak pises. Ale pak zase nekdo jiny na ulici mluvil i relativne „anglicky“ :)

Ahoj všem!

Vrátila jsem se z téměř dvouletého pobytu právě v Newcastlu. Moje zkušenost s porozuměním tady byla dobrá, celkově se tu mluví srozumitelnou angličtinou, i když je Newcastle místem, kde se setkáte i s místním dialektem. Mluví jím tamější rodiláci, kteří jsou přezdíváni Geordies, ale naštěstí většina obyvatel k této menšině nepatří. Obecně Angličani nemají Geordies příliš v oblibě, protože se často chovají jako primitivové a jsou obecně nazýváni „thick Geordies“.

Co se týče skotského dialektu, svůj pobyt v Anglii jsem zahájila právě ve Skotsku a nikdy nezapomenu na svůj první den v Glasgow, kdy jsem po svém příjezdu strnula hrůzou, protože všichni kolem mě „nemluvili“ anglicky alespoň tak jsem to vnímala. Po pár dnech jsem se už dokonce „chytala“ a začala rozumět každému desátému slovu! :-D Ale stejně jsem se nakonec ocitla níže, v již zmíněném Newcastlu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.