Help for English

Učivo na základní škole

 

Chtěla bych se zeptat, jaké učivo (hlavně časy sloves) by měl žák 9. třídy základní školy probrat. Předpokládám, že by měl zvládat přítomný čas prostý a průběhový, budoucí čas (will, going to), minulý čas prostý a průběhový.A co čas předpřítomný, předminulý, podmínkové věty atd.? Myslím si, že to už je učivo určené spíš pro střední školy. Prosím o váš názor.
Dál bych se ještě chtěla zeptat, jaký máte názor na učebnici Fraus – Way to win, a jestli stačí na 2. st.základní školy probrat pouze 2 díly (6. a 7. třídu)- tedy rozložit si učivo jedné učebnice do dvou let. 3. a 4. díl (8. a 9.tř.)se mi zdá pro žáky základní školy dost těžký. Předem děkuji za vaše názory.

Můj názor je ten, že není kam spěchat. Na střední to stejně proberou víceméně znovu, všechnu důležitou gramatiku, takže není kam spěchat. Aby se učitel za každou cenu snažil probrat nějakou gramatiku jen aby ji probral je tak trochu k ničemu.

Předpokládám, že máte sestavené své výukové plány (jako škola) a tam by mělo být napsané, co by žák měl při dokončení každého ročníku měl umět. Toho se držte. Tam by to totiž nemělo být napsané z pohledu gramatiky, ale z pohledu dovedností.

Např. když tam máte napsáno, že by žák měl být schopen dělat to a to, snažte se, aby k tomu uměl potřebnou gramatiku odpovídající jeho úrovni, tedy aby se v dané situaci domluvil.

Není potřeba do nich cpát horem dolem gramatiku. Má to potom totiž opačný efekt a potom přijdou na střední školu a neumí vůbec nic. Sice mají probraný předpřítomný čas a všechny možné kondicionály, ale neumí sestavit ani tu nejobyčejnější vě­tu.

A na druhou stranu, pokud máte třídu, které to jde, klidně je ten předpřítomný průběhový čas naučte.

9. tř. co už bychom měli umět na konci 9. třídy ze všch ročníků –

past simple, past continuous, past perfect(+conti­nuous), present simple, present contionuos, present perfect (+continuous), future tenses.

Relative clauses, Gerundium (verb + -ing form or infinitive), First/second conditional, un/countable nouns, used to, Passive voice, for/since, too/enough, but/however, So do I/Nor(Neither) do I,

atd. atd.
Na spoustu jsem určitě zapomněl, ale zhruba jsem ti alespoň udělal představu :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.