Help for English

LL a linux

 

Zdravím všechny.
Mám jen takový tip. Měla jsem s operačním systémem Windows obrovské problémy (kvůli virům apod. ale to sem nepatří). Kompletně jsem přešla na operační systém Linux. Distribuce není důležitá. Nechtěla jsem přijít o vynikající program LanguageLab.
Zkoušela jsem ho napřed nainstalovat přes Wine 1.1.1 (znalci vědí). Ale neustále LL padal. Tak jsem zkusila nainstalovat program Microsoft Installer (taktéž přes Wine), který je standartně dodávany s LL. Povedlo se!
Teď otevřu LL přes Wine a jede v něm naprosto všechno – jen Import ne – soubory se vytvoří, ale zůstanou prázdné. Protože je v Linuxu všechno textový soubor, není problém si otevřít příslušné importované soubory a jejich obsah zkopírovat do nově „importovaných“ souborů, které zůstaly prázdné.
Např.: v adresáři ~/Program_files/Lan­guage Lab/Lessons/mo­je_lekce.txt se při importu vytvoří prázdný soubor – moje_lekce.txt. Tento soubor si otevřu např. v Kwriteru, otevřu si i zálohovaný soubor moje_lekce..lll a obsah tohoto souboru překopíruju do nově vytvořeného a uložím. Samozřejmě i *.png a *.jpg soubory ze zálohovaného adresáře moje_lekce do ~/Program_files/Dic­tionary/PicBank a *.wav soubory do ~/Program_files/Dic­tionary/SndBan­k.
Značka ~ znamená cestu k adresáři.
Myslím, že tento tip by se mohl někomu hodit – LL nemá konkurenci ani ve Windowsech!
Zdraví Ira

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.