Help for English

Angličtina na SPŠ

Takže v tomto příspěvku bych vám rád sdělil dojmy z nové školy, kam nastupuji, konkrétně dojmy z angličtiny.

Od 1.9. nastupuji na Střední průmyslové škole technické na Sokolské ulici v Brně na obor Technické lyceum (http://www.stredniskoly.cz/…um-1266.html).

Dnes, t.j. 3.9. jsme měli první hodinu. Na začátku přišla zhruba 25/26/27 letá slečna a vypadalo to dost slibně. Pak také začala mluvit anglicky – to jí dost dobře šlo – používala britskou angličtinu (což bylo také účelové – později nám řekla, že tam 1,5 roku žila). Pak začala mluvit o pomůckách. Máme si pořídit uč. New opportunities od nakl. Longman (z mých zkušeností velmi kvalitní nakladatelství). A pak nám sdělila, jakou úroveň. Říkal jsem si „aspoň intermediate, nebo když ne to, tak za pre budu rád“. Bohužel. Budeme používat ELEMENTARY. Ano, vidíte dobře. Prostě obrovské zklamání (ale co jsem měl čekat na průmyslovce, že?). Řek jsem si to zvládnu.

Pak jsme mluvili o nás, záliby, koníčky, různé otázky. Chtěl jsem se zeptat, jak dlouho se učí anglicky. Tak jsem použil typickou otázku s předpř. průb. – How long have you been learning english?
Na to mi řekla: „No dobrý, perfektní… ale to raději ne, zjednoduš to.“ No tak jsem jak řekl „How long do you learn english?“. No škoda mluvit.

Snad brzo přejdeme výš a výš..

Držte mi palce :-)

No držám palce:-)
A jak to konkrétně chtěla milá slečna zjednodušit?
Jo a k té Elementary…jak jsou na tom spolužáci?

No řekla… převeď to do přítomnosti…

No většina se uí 5 let AJ a viděl bych to u nich taky spíše na pre… Ale jestli bude někdo, kdo AJ neměl, nebo je na tom špatně, tak se prostě dál nedostanem…

:-)

Do přítomnosti? To jako že děláte ELEMENTARY knihu a tam se PRESENT PERFECT prostě ještě nebere, tak by studenti, kteří jsou advanced, neměli komplikovat spolužákům život? :-) tak to je vtipné/smutné…

Asi tak nějak…

Asi se jí zítra zkusím zeptat, jak to bude do budoucna… vidím to na nějaký večerní kurzy AJ… nechci se učit vše odznova.. členy, present simple vs. continuous… hrůza.. to v té hodině usnu :-D

Hm, tak to držím palce dvojnásob… :-)

Zkus za ni zajít do kabinetu a požádát o individuální přistup. Pokud vás bude více, možná vám vyhoví. Já o němčině na střední nevěděl nic a spolužáci, co přišli z jazykovky se hodně nudili. Dopadlo to tak, že ve čtvtém ročníku měli z NJ za 4!! (a to jsme byli humanitní větev = zaměření na jayzky a společenské vědy). Podobnou zkušenost měla i má dcera, která také dělala gymnásium.

Eh, tak si rikam jestli ta tvoje otazka nebyla pridrzla :o). Zeptat se ucitelky jak dlouho se uci ten predmet ktery vyucuje tak trochu naznacuje ze pochybujes o jeji kvalitach :D. Ale asi to vzala v pohode, ostatne v dnesnim skolstvi uz musi byt zvykla na horsi veci :)

Jeden kluk se jí zeptal na 2 otázky:
znělo to celkem vtipně (první napíšu foneticky):

„ár jů marijed?“ :-D
a
„Did you have a sex?“ :-D

Původně to měli být otázky jako spíše na nás než na ni… Ale pak to vyznělo, že se ptá ji :-D

Jinak uvidím ji až zítra, dnes ANJ nebyla…

Jim_cz:
nemyslím si, záleží na situaci, to by musela třeba udělat nějakou chybu a on se jí pak (přidrzle) zeptat. Takhle když se zeptá jen tak pro zajímavost, když už se baví o koníčcích, tak na to IMO neni nic špatného. :-)

Seqwence:

tak to teda lol 8-) , jeste ze nejsem ucitel, asi bych zesilel.

Btw, priste si ji zeptej jestli ma CPE, nebo aspon FCE :oops:

No to už blbé je :-D
Ale CAE bude nejméně určitě. No zkusím to nějak zjistit :-)

Takže jsem po hodině dnes počkal a šel za tou profesorkou. Zeptal jsem se, jestli se nemůžeme rozdělovat (slušně) na části podle pokročilosti. Řekla, že by to bylo logické a že to sama navrhovala, ale že to prý nějak nejde. Že snad od příštího roku. Taky řekla, že jsme zatím asi nejlpší skupinka, co tady měla, tak že to prý půjde rychleji :-)
Tak uvidím :-)

No hlavne na ty hodiny (a na skolu obecne) moc nespolehej ze te tam neco nauci. Hezky si jed podle sveho jako dosud. Kdybych ja nechal svoji budoucnost pasivne na skole tak si ani nechci predstavovat kde bych dneska byl (ne ze bych na tom teda ted byl nejak skvele) :o

neboj, nejsem blbý… jistěže budu makat doma… a taky se mrknu po těch več. kurzech…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.