Help for English

název webu

Dobrý den pane Víte,
nechci působit jako „kacíř“ :-), nicméně prosím mohl byste nám návštěvníkům Vašich stránek prozradit, proč jste vlastně do názvu této „sajty“ zvolil předložku For.
Schválně jsem si v googlu vyhledával spojení help in (45,3 mil. výskytů) a help for (29,6 mil. výskytů), a z výsledků jsem odtušil, že „help for“ se zřejmě používá spíš ve významu „pomoct někomu“, (help for kids, help for schools, help for victims, …), případně „pomoci od problémů“ (help for headaches), zatímco právě vazba „help in“ se mi zdá být vhodná pro význam „pomoci v něčem“ (help in physics, help in dying, help in plain english, …).
Pokud aplikuji tento „naivní přístup“ na název Vašeho webu, pak bych jej přeložil asi jako pomoc angličtině (čemu), ačkoliv správně to evidentně je myšleno pomoc v angličtině (v čem).
Díky.

:-) Už jsem to několikrát vysvětloval… vysvětlím to znovu.

HELP se používá i ve významu ‚nápověda‘… existuje např. HELP FOR WINDOWS, HELP FOR MS WORD, HELP FOR VISUAL BASIC atd… Jedná se o rozsáhlé knihovny, kde najdete všechno, co pro danou věc potřebujete.

A z toho jsem si vypůjčil i název tohoto webu… HELP FOR ENGLISH – nápověda pro angličtinu. Rozsáhlá knihovna, kde najdete vše, co se angličtiny týká.

Samozřejmě, že pomoc s angličtinou by byla HELP WITH ENGLISH.

Díky za zopakování vysvětlení. Na výraz „help for“ mi vaše vyhlledávání našlo 476 článků, tak jsem se raději zeptal takto v diskusi.
Přiznám se, že dívat se na HELP ve významu „nápověda“ mě v souvislostí s těmito stránkami ani jednou nenapadlo (vždycky automaticky „pomoc“). To je daň za to, že mám v počítači od zaměstnavatele nainstalován lokalizovaný software :-).
Napadlo mě, zda jste uvažoval i o nějaké rubrice Odpovědi na často kladené otázky (alias „Frequently Asked Questions“ neboli FAQ)? Tam by toto „issue“ mohlo být zmíněno jako jedno z prvních :-). Třeba by se toho našlo víc.

Je zajímavé, že když jsem hledala na webu kurzy pro angličtinu, nejdříve mi to dalo placené kurzy a nedaleko bylo Help for English a toho jsem se chytla a jsem tu. (Už skoro celý rok).Také jsem si toto spojení dala do vyhledávání a našlo se spousta webů a některé kopírují tento web. Takže mi bylo jasné, že Help for English je originální. Začátečníci nezadávají Help! a přesto je to zaujme, co že se to tím myslí. Na stránkách English je tento web na předních místech a tak je lehčí ho najít, no a kdo ho najde, doporučuje známým tím slovíčkem help, kde si každý uvědomí, že je to potřebné. Já bych titul neměnila. Jste už hodně daleko a ten Váš slogan, jak ho používám já – zajdi na helpforenglish – je moc dobrý.
To Random – zkuste být chvilinku zase začátečník a hledejte pomoc. Na tomto webu je důležité – pomoci někomu.
Mě to hodně pomáhá.

Máte pravdu, FAQ jsem už několikrát chtěl sepsat… ale vždycky do toho přišlo něco důležitějšího… ale asi se do toho pustím.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.