Help for English

Videa v AJ s anglickými titulky

Dobrý den,
měla bych návrh na vylepšení tohoto jinak téměř perfektního webu-uvítala bych zde různé videosekvence – např.reálné rozhovory se slavnými osobnostmi apod.(jaké lze najít například na youtube.com apod.)v angličtině s ANGLICKÝMI TITULKY. Hodně by mi to pomohlo při mé výuce AJ. Už dlouho se po něčem podobném sháním. Předem děkuji!

A jak myslíte, že bychom sehnali práva na zveřejnění něčeho takového?

Co ti brani sledovat filmy s anglickymi titulky?

To Ivank@: Tento web je perfektní, ale snad nemáte daleko do DVD půjčovny.
Co se týče kina, tam promítají v CZ titulky, to jsem, pardon, nějak přehlídnul :-D

V kině jsou vždy jen české titulky, a DVD, která mám doma, mají také jen volbu českých titulek,ne anglických. Co se týče práv na zveřejnění apod., tak v těch se bohužel nevyznám..

U těch kin je asi problém.
Filmy na DVD se však dají sehnat skoro vždy s anglickými titulky. Sice ne v kategorii „papírový obal za 39,– Kč“, ale pokud je člověk ochoten si připlatit, tak jich určitě sežene dost. Tím připlatit nemyslím nějaké horentní sumy…
Taky je možnost si koupit DVD přes internet třeba z Anglie, a pokud jde o starší titul, cena je více než zajímavá :-)
Rozhodně nemyslím, že musíte mít doma stoh filmů na DVD, ale pokud máte nějaký oblíbený, určitě stojí za to sehnat si jej někde s anglickými titulky.

A nebo když zajdete do videopůjčovny, tam většina filmů je s volbou anglických titulků.

A prý je dokonce i legální stahovat filmy. Teda aspoň zatím. Ale já si je radši koupím. :-)

Je to legální, pokud za ně zaplatíte. Jiný legální způsob stahování filmů a seriálů neznám.

Já myslel, že je to legální odkudkoliv. Teda kromě torrentů, tam je to nelegální.

p2p, torrenty, ftp… všechny tyto a jim podobné způsoby stahování filmů, seriálů, hudby apod. jsou nelegální.

Je to tak – na každé takové dílo má někdo autorská práva. A pokud majitel autorských práv nenabídne své dílo někde ke stažení zdarma, je to nelegální. A to dokonce stahování seriálů, které jsou nahrávané z televize.

Míst, kde lze stáhnout věci legálně je hodně, ale za většinu se platí. Hudba se dá sehnat např. za cca 30 Kč na píseň. Co se týče seriálů, to u nás asi moc nejde, ale z Amazonu se např. dají stahovat jednotlivé epizody za cca 2 dolary na epizodu…

Zrovna sháním originál v angličtině Simpsonovi a narazila jsem na vaši soutěž, bohužel pozdě. Neporadíte mi, kde DVD koupit? :?: klidně i jiné serie, ale chtěla bych seriál, ne film. Díky

www.amazon.co.uk

nebude to ale s CZ podporou

Já zas koukám na filmy bez titulků (většinou za 39 kč, apod – ano, i tam se občas objeví zajímavý titul).
Sice tomu prd rozumím, ale alespoň mě to nutí se soustředit.
A dokonce si myslím, že za poslední rok se to porozumění zlepšilo :-)

Jo, to ano, nabídka je celkem zajímavá, ale právě proto, že je to za pár kaček, tak je to „oholeno“ nejen o bonusy (kdo na ně vždy kouká…), ale hlavně o titulky.
Možná tam jsou české, ale anglické, které jsou pro studenty, nejlepší, tam často nejsou :?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.