Help for English

Vyhledávání řetězce

 

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zdali v okénku vyhledávání funguje „vyhladávání celého řetězce“, tedy např. stejně jako v googlu po zadání části věty do uvozovek.

Chtěl jsem si vyhledat větu, která byla v jenom z testů:
I was driving along a country …
ale po zadání této části věty do vyhledávače (ať už bez uvozovek nebo s nimi), tak se mi objevilo několik stránek se články.

Když už jsem sem vepsal tu větu, tak se rovnou zeptám, zdali je správné použítí neurčitého členu před podst. jménem country. Nebylo by lepší „the country“.

Děkuji za odpověď.

ono obecně to není dobře, ALONG znamená ‚podél‘, ,ůžete říct ALONG THE ROAD, ALONG THE FENCE apod, ale ne ALONG A COUNTRY. COUNTRY takto se členem je nějaká země, nějaký stát.

Vy jste tou větou chtěl říct co?

(a vyhledávání řetězců myslím nefunguje)

Tak už jsem tu větu našel. Je v „Use of English #56a (revision)“, ale zároveń už jsem taky asi pochopil, proč je tam „a“ a nikoliv „the“.

Chyba byla, že jsem si větu nezapsal celou:
I was driving along a country road when my engine just gave out.

Takže zde se neurčitý člen „a“ nevztahuje ke „country“ ale ke slovu road, což vysvětluje proč tu není „the country“ a potvrzuje i to, co jste psal výše „along the road“

Díky

(i když vyhledávání řetězců v HFE nefunguje, přes Google se to najít dá).

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.