Help for English

Knihy psané v angličtině

 

Tak jsem se teď trochu ztratila. Vím že jsme někde o knihách debatovali, tak jsem chtěla navázat, ale už jsem se nenašla. Takže : Dnes jsem navštívila můj oblíbený „sekáč“ V Novém Jičíně a získala jsem tři knihy v zjednodušené angličtině a jednu ! vzácnou! od Johna Grishana – The Chamber, A víte za kolik? Heč :-D Za padesát korun :-) Jenže bohužel neznám slovíčko Chamber, tak ani nevím, co je to za titul protože knihy od J. Grishama znám, ale česky. A slovíčko chamber není! v databázi LL. Může mi někdo poradit, co jsem si to vlastně koupila?

Cela smrti.

A jaká je to úroveň? A co ty ostatní?

Á překlad mi něco už říká, mám dojem, že jsem tuto knížku četla, tedy česky. Tahle kniha je normální výtisk, tak, jsk si normálné kupujete knihy, tedy originál. Já vím, že na to ještě nemám, ale vzhledem k tomu, že hodně čtu tak mě těší, že mám tu knihu i v originále
Ty ostatní jsou asi zjednodušená četba- stály po 10,. Kč – jsou psány velkými písmeny a Názvy – Who moved My cheese, Joey pigza swallowed the key a Nancy drew notebook.Už se těším, jak je budu „louskat“ A sekáč v NJ budu navštěvovat častěji.

Velká písmena ještě nemusí znamenat zjednodušenou literaturu :-)
Proč to tak řeším… Jen abyste si na tom „nevylámala zuby“ – ono to člověka potom docela odradí.
Proto raději doporučuji zjednodušenou četbu a to ještě adekvátní úroveň :-)
Pokud člověk čte něco moc težkého, tak ho to odradí a nakonec je to kontraproduktivní…
Je fakt, že Vy určitě nebudete ten případ, ale toho Grishama si možná nechce až na příští rok :-)

Ale určitě je supr číst anglicky, to zas né že né :-)

Ne, ne nebojte se o mně. Já jsem si už před časem koupila The Street lawyer. Přelouskala jsem první kaptolku s tím, že čemu nerozumím, odsunuji na později.Ale těší mě, že jak to čtu znovu a znovu, více chápu rúzné vazby a všímám si – třeba předpřítomného času. Koupila jsem si v Englishbooks zjednodušenou četbu, a rozuměla jsem dobře všemu – až na slovíčko thief a fram. Zařadila jsem je do svého slovníčku v LL.
Ale abych pravdu řekla, radši mám složitější a náročnější, protože je to pro mně impuls a popud k tomu, abych se víc učila.Zatím jsem byla samouk. To se teď snad změní, když jsem se přihlásila do kurzu, ale stejně na sebe budu hodně náročná, takže se už těším, jak si ty knížky prokádruji a věřte, že ani neúspěch mne v mém učení neodradí. Snažím se podle rad učit se anglicky anglicky. Je to pro začátečníka přííííšerné, ale nezlomím se. Už teď vidím výsledky. A Vaše články a rady a rekce a to všechno, víte, jak je to podporující? Jsem šťastná, že patřím do této skupiny nadšenců. A tenhle web bylo to nejlepší, co mne mohlo potkat.

Také jsem si koupila v antikvariátu pár pěkných angl.knih- zjednodušených i originál David Cooperfield (můj oblíbený příběh), ale to si ještě netroufám. Zjednodušenou literaturu čtu a vždy se po čase vracím k přečteným a zjišťuji zlepšení. Teď dočítám The Wonderful Wizard Of OZ v originále a jsem nadšena, že rozumím téměř všemu. Nová slovíčka si zadávám do LL :-)

David Cooperfield byl můj hrdina mládí, Myslím, že knížky od Dickense bych neváhala koupit v angličtině ani teď. . No a Čaroděje ze země OZ bych moc ráda. Já miluji tyhle krásné pohádkové příběhy. Také mám moc ráda – tedy v češtině a nepředpokládám, že by to bylo v angličtině – Neználka je to krásný příběh o malinkatém človíčkovi,je od ruského autora Alexeje Nosova a je to takový předchůdce dnešních sci-fi.Jinak jste mi dala inspiraci pro výběr četby, a také využívám programu LL pro učení. Kdybyste měla tip pro dobrou knížku, byla bych vděčná.

Omlouvám se za překlep – Copperfield – je správně. Neználka jsem taky vždycky milovavala. Podařilo se mi získat takový unikát za 20,–Kč Pric a chuďas (zjednodušená verze) z r.1957 vydáno v Moskvě, takže s ruskými výklady některých slov. Krásné čtení a už mám i originál. Tuto knihu jsem četla jako dítě(česky) a moc se mi líbila. Jinak kupuji angl.knihy většinou v Oxford bookshop, který v našem městě. Originály z nakladelství Dover jste jsou za velice dobrou cenu kolem 80,–Kč. Ze zjednodušené liter. jsem tam koupila a četla Obraz D.Graye s CD level 3 a Jane Eyre(miluji) s CD level 6. Kamarádce jsem koupila Fantoma opery level 1 a je nadšena.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.