Help for English

Kde se ucit anglicky?

 

Pokud mate dobry tip, kde se ucit anglicky mimo internet, tak to muzete psat do tohoto vlakna.

English Camp[br /]
Co je to English Camp? English Camp je tydenni pobyt v prirode, vyuka anglictiny je okolo 3 hodin kazde rano s rodilyma mluvcima vetsinou z Velke Britanie a Ameriky. Behem celeho dne je mozne mluvit anglicky. Zacatecnikum se venuji cesky mluvici lektori. V prubehu dne je ruzny program – sport, aktivity, prochazka atd… Vecerni program pak byva zamysleni nad krestanskou virou a diskuse (v cestine nebo v anglictine). Cena takoveho kempu je okolo 1500 – 2500Kc na tyden se stravou (bez dopravy).
Kdo English Camp porada a kdy? English Campy jsou behem celych prazdnin a poradiji to ruzne organizace nebo cirkve.
[br /]
Biblicka Jednota http://www.su-czech.org/
Biblicka Jednota je clenem mezinarodni organizace Scripture Union http://www.scriptureunion.org.uk/, behem prazdnin porada priblizne 5 kempu. Kempy jsou urcene pro stredoskolaky (ale asi není problem byt mladsi nebo starsi).
[br /]
Univerzitni krestankse hnuti (UKH) http://ukh.cz
UKH je clenem mezinarodni organizace IFES (International Fellowship of Evangelical Students) http://ifesworld.org/default.asp. UKH porada jeden English Camp v lete a je urceny pro vysokoskolske studenty.
[br /]
Cirkev Bratrska a dalsi církve poradaji behem prazdnin velke mnozstvi English Campu. Napr. CB Vinohrady Praha2 porada vlete dva kempy (stredoskolaci, vysokoskolaci) nebo CB Celakovice zase porada kemp pro deti.

English Weekend
English Weekend je podobny English Campu, ale je priblizne na 2–3 dny v prubehu roku. Poradaji to stejne organizace a cirkve jako English Camp.

Tyhle kempy fakt doporučuju. Pokud jste ale zatvrzelí atheisti, budete to muset nějak překousnout, protože to stojí za to. Rozhodně to nebývá nějaká křesťanská ‚nalejvárna‘… Ono v USA je ‚věřit v boha‘ naprosto normální, i když u nás na to koukáme tak trochu divně. No, ale určitě buďte připraveni, že tam na vás duchovní věci budou tak trochu působit. Z hlediska angličtiny je to ale skvělé.

mimo net? tak třeba na ČT2 dávaj každé úterý od 19:05 Angličina Extra, je to super, ale je to spíš pro začátečníky jako jsem já :-)

Chtěla bych Vás poprosit o radu pro věčné začátečníky? Existuje nějaký vhodnější způsob učení? Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky

To ROE.
Zkusím Vám dát několik rad z vlastní zkušenosti. Jak bych se nikdy neučil angličtinu, kdybych byl skoro na startu jako před 3 roky (samozřejmě jsem měl anglinu i před tím ve škole, ale mě tehdy zajímal víc fotbal a posilovna než jazyky – tudíž úkoly jsem opisoval před hodinou, gramatiku jsem se sice „naučil“ ale nikdy ji aktivně (při rozhovoru) napoužil, jediný co jsem se učil byly izolovaný slovíčka)
1. A tak jsem se taky začal AKTIVNĚ učit anglinu a pokračoval v tom hodně dlouho. Učil jsem se izolovaný slovička. NIKDY SE NEUČTE IZOLOVANÝ SLOVÍČKA!!! Vždycky si slovíčko vypište s celou větou (VĚTOU KTEROU CHÁPETE, VÍTE PROČ TO A TO SLOVÍČKO JE TAM A TAM) či alespon s příslušnou frází.
2. Kdysi jsem si někde přečetl, že je dobrý jako domovskou stránku dát nějakou anglickou stránku. A protože jedním z důvodů proč se učim anglinu je číst TIME, NEWSWEEK, BBC, CNN. Tak jsem si tam pro začátek hodil BBC. To už bych NIKDY neudělal. Znal jsem sice za krátko vetšinu výrazů pro „povstání“ či jak ho „potlačit“, ale po dvou letech výuky bych se hodně zapotil, kdyby se mě někdo na něco zeptal z obyčejného života. Ja bych osobně doporučil vykašlat se ze začátku na celý slavný BBC a podobně a soustředit se na obyčejný rozhovory (ze skutečného života a hlavně skutečné angličtiny. Proto jestli jestli jste se ještě nedívala, určitě se podívejte na českou sekci BBC – http://www.bbc.co.uk/…ningenglish/ Jsou tam i kurzy pro začátečníky a hlavně jedná se o angličtinu a né českou angličtinu.
Nic neni trapnějšího než lopotně louskat Newsweek a nedokázat vysvětlit cizinci cestu
3. Snažte si všechno říkat NAHLAS. A to těď myslim smrtelně vážně. To je možná ta nejdůležitější rada z těch všech co vám tady pracně :-) (ale rád) píši. Prostě MLUVTE, MLUVTE, MLUVTE.
Já jsem kinda shy a ne moc confident a protože mluvícím hodinám sem se dycky vyhýbal, tak sem prostě nemluvil (Jeden zážitek z gymplu. Ve 4. ročníku gymnázia jsme měli takovou strašnou lektorku z USA. Nepříjemná a ještě navíc mě tehdá strašně bavila posilovna. Tak sem prostě na její hodiny nechodil. Nák mi to procházelo. Nikdy mě nezapsala do třídnice. Skvěle sem si dycky zacvičil a anglicky sem nemusel ceknout ani slovo 8-) )
4. Gramatiku sem se učil tím způsobem, že sem si přečetl pětkrát vysvětlení, ale příkladové věty sotva 1×. DĚLEJTE TO OBRÁCENĚ. Ale samozřejmě si vybírejte jednoduché příkladové věty, kdy rozumíte slovíčkům – ne věty z NEWSWEEKU. Opět nahlas si ty příkladové věty přečtěně a ZKUŠEJTE SI JE MĚNIT PODLE VLASTNÍHO ŽIVOTA. To si myslim, je nesmírně důležitý.
(příklad: Haven't you seen that gorgeous girl yet? This is the third coffee I have drunk today. Sometimes I wish I didn't have to drink so much coffee. I will never get used to my parents watching such stupid movies on TV. How could you tell her? I take great pleasure in studying english. No matter how difficult the exam is I'm determined to get through. Prostě a jednoduše ke každěmu mluvnickému pravidlu si asociujte vlastní příklad který vás trápí a podobně. A to si párkrát za týden zopakujte a SNAŽTE SI TO PATŘIČTE CITOVĚ PROŽÍT. Protože všechno co říkáme je spojený s emocema. A podle mě když si to v hlavě zafixuje s citovym prožitkem pak vás to napadne samo od sebe aniž byste si musela překládat z češtiny do angliny.
Ještě několik příkladů abyste pochopila jak to myslim – tohle je moc důležitý. Určitě máte doma knížky. Nejen v nich se dá najít spousta valuable information, ale i na nich se dá naučit spousta zajímavých věcí. Třeba si přečtete jak se používá používá vazba: Some of my books. Some books of mine. Pak si na to možná zkusíte ňáký cvičený, ale tím to skončí. Ale já bych to udělal tak. Máte na stole několik knížek. Po ruce máte gramatiku – tudíž se tam můžete kdykoliv podívat, víte jak je to správně. A začnete: There are a lot of books on the table. All (of) those books are good. Some of them are amazing. Few books of mine are … Stejne tak, This is…, That is…, These are… Which of these books is better. Whose book is this, A tak dále těd mě zrovna toho moc nenapadá, už se mi chce malinko spát. No a na tomhle si to můžete všechno procvičit, ale přitom víte že to skutečně použijete. Jeden vám to možná trvá 30 minut, ale zítrá už to zvládnete za 10. No a za týden za 5 minut. A pak si to dycky občas zopáknete. A jenda čast anglické gramatiky se vám skvěle usadí v hlavě. A pak už nikdy neřeknete I met some my friends last night.
Ještě jeden (už poslední) příklad. Rozdíl mezi Despite, although. Uděláte si cvičení v úžasné učebnici od Murphyho, ale tím to skončí. A přitom je to tak jednoduchý. Opět během chvilky procvičíte celou tuhle pasáž. Although (Even though/Though/even if) I was tired I didn't go to bed at 12 as usual. Despite (in spite of) being tired… Despite the fact (that) I was tired… In spite of the fact (that) I was tired… Opět věty z vlastního života, žádný doplńování.
5. Třeba já osobně bych asi nikdy neplatil za kurz jazyků. Přece nebudete platit, že vám tam budou vyprávět gramatiku – to si v každý dobrý knížce přečtete. Jediný za co bych zaplatil je hodina, kde bych celou hodinu POVÍDAL, POVÍDAL a POVÍDAL.
6. Osobně se mi líbí a doporučil bych 3 učebnice gramatiky.
1.MURPHY, 2.TRYML – Moderní učebnice anglické gramatiky, (či doma mám ješte tu druhou verzi jak naspal společně s tou pani) 3. SARAH PETERS a TOMAS GRAF – nová čvičebnice anglické gramatiky. K té poslední bych vám rád řekl, že naprosto souhlasím s panem Vítem jak napsal, že je rozdíl anglicky mluvit a anglicky překládat. Ale zase tu poslední učebnici bych nepoužíval tak, že jen tupě překládáte, ale mě se na té učebnici líbí, že víte jak se některé věty překládají do čestiny (což vám Murphy neřekne – gerundium) a pak opět vy si ověříte, že dané pravidlo chápete, že ho umíte používát, ale pak se okamžitě vykašlete na překládání a zkoušíte si dané pravidlo aplikovat do vlastních vět a opět NAHLAS si VYPRÁVÍTE.
7. Jako začátečník určitě jo, ale postupně zkoušejte nepřekládat. Nikdy jsem moc nechápal co tim JITKA na BBC chce říct „Nepřekládajte jen papouškujte. Překládání vás zdržuje od procesu učení“ Už jsem to asi pochopil. Nehledejte si pořád ten nejvhodnější český ekvivalent – snažte se to slovíčko, frázi a podobně pochopit pomocí příkladových vět, chápat v hlavě co znamená (získejte v hlavě obrázek toho slova) a né si ho překládat do češtiny.
8. Zase asi ne jako začátečník, ale můžete sledovat americké sitcomy. (nikdy jsem nechápal co maj lidi na těch FRIENDS, ale říkal sem si kvůli anglině to nějak zkousnu a od té doby už vim,co na nich ty lidi měli. A ještě víc mě teď baví FUTURAMA. V češtině jsem nikdy neviděl. Oni sou hlavně dobrý, že v těch sitcomech či seriálech POŘÁD mluví a vetšinou o obyčejných věcech.

Možná jsem na něco zapomněl, ale už jsem vážně dead beat a zítra ráno mám zrovna angličtinu. Kdybych si na něco ještě vzpomněl tak to ještě příště připíšu. Doufám, že moje rady někomu pomohou. Tyto rady co jsem tady napsal jsou posbírané z těchto stránek, ze stránek konkurence + z mojí vlastní zkušenosti.
 

To Pajas: very well! Mluvíš mi v několika bodech ze srdce, člověče!

Nemáte někdo zkušenost s jazykovým pobytem v zahraničí?já se letos chystám na jazykový kurz pro mládež se student agency v hastingsu

Já se chci zeptat na tady tuto školu http://www.hampson.cz/
Jsem trošku „stará rezem zasviněná kotva“ a ve svých 40 letech potřebuji komunikativní znalost angličtiny. Nejde mi pořádně ani čeština. Něco málo se naučím podle cd. PC mne oznámkuje jako že dobrý, končím tak na 90% a za týden mám pěkných 25% :-(
Tak přemýšlím o jejich pobytovém kurzu na Ptýrově. Ale nikde jsem nenašel nikoho kdo by podal nějakou jinou recenzi mimo toho co je na jejich stránkách. Že byli pouze pozitivní myslím nemusím zdůrazňovat. A ten kurz přijde na 20 tisíc. Tak nevím. :shock: Poraďte prosím. Děkuji. :-)

Pajas: hmmmm…pěkně napsaný…zkusím se inspirovat :o)

Ahoj, … kde sehnat např. Friends v angličtině? Děkuji

Ahojky Baja: proboha proč zrovna Student Ag. a ještě k tomu Hastings? Zkušeností s kurzy v Ang. mám dost. Také jsme poprvé byli s dětmi v Hastin., ale taky naposled. Je to už děsně „profláklé“, jezdí tam každý, výuka, v porovnání s jinými kurzy, nic moc. Velké skupiny, atd. Nevím jak ostatní, ale já už NE. Doporučuji třeba Torquay-Paignton nebo úplně nejlepší (byla jsem tam osobně 2× měsíc)je Bournemouth-Richard Languag College. Super výuka, mimo prázdniny (podzim -zima) se naplatí výuka (takže měsíc s ubyt. a polopez. v rodině ) stál asi 23.000 výuka 6–8 hod.každý den.Jo a s SA už bych taky nemusela. Jsou mnohem lepší CK. Mám bezva zkušenosti s CK Kristof Liberec, v Bournemouth to dělá p. Ďoubalová Kutná Hora, Jazyky-v-zahraničí.cz, nebo taky Albion Brno. Se všemi mám naprosto 100% výborné zkušenosti. :-D

bigbabe:

Proč píšete tento dotaz sem a nezaložíte nové vlákno?

FRIENDS (všech 10 sérií) koupíte v angličtině třeba na www.amazon.co.uk

Máme tu podrobný článek o tom, jak tam nakupovat.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.