Help for English

Prison break - vocabulary

 

Tak mě tak napadlo, že bych si při tom sledování seriálů mohl zapisovat ty méně známá slovíčka… Začal jsem Prison Breakem (útěk z vězení). Řekl jsem si, že by se vám to taky mohlo hodit, tak vám to tu posílám :-) Snad to někdo ocení :-)

Takže po každém novém díle si zase sepíšu nějaká ty slovíčka a takto to vždy v pdf vydám… Slovíček je zhruba 50, jsou podle abecedy.

Enjoy :-)

http://www.crime.cz/…k-s04e10.pdf

ano, vím, že jdu přímo proti zásadám typografie (podtržení textu), ale nevím, jak to lépe zvýraznit :-)
Jinak můžu sepisovat i TSCC, SGA, Fringe a Big bang theory

EDIT: Kdyby jste našli nějaký překlep, dejte prosím vědět… ale projížděl jsem to Macmillanem v PC, takže by už tam nic být nemělo :-)

Historie:
12.11.2008 – 4×11 + Oprava překlepů v 4×11

Nebaví mne tyhle počítačové vychytávky, proč to nenabídneš p. Vítovi jakio článek? Třeba by se to hodilo a bylo by to lepší,

No, Adobe Acrobat by měl být již standartní výbavou každého PC. A pochybuji, že by to jako článek, nebo něco takového prošlo… Ale pokud ano, tak klidně… Nebo pokud máte MS Word nebo OpenOffice editory, můžu to dodat i v tomto formátu ;-)

Naše původní představa byla, aby každý mohl vkládat na HFE svoje články, které by si mohl každý uživatel otevřít v jeho profilu. Nějak jsem to ještě nedotáhli do konce. Ale snad časem to bude, takže by si v Seqwencově profilu mohl každý všechny ty články najít, otevřít, uložit, vytisknout apod. a navíc v nich používat např. dvojklikový slovníček či dokonce se z těch slovíček nechat zkoušet naším online systémem zkoušení.

Ale to je velice zajímavé. Tohle se také moc neví. Dokážete překvapit a možnosti tohoto webu jsou úžasné.Možná by někoho zajímalo, jak a zda je to proveditelné.

To seqwence. Tento seriál je můj oblíbený. Nějak jsem ale nepochopil smysl tohoto slovníčku. Je v něm seznam použitých anglických slov a to je vše. Překlad čí výklad si mám pak obstarat sám ?

georgia:
sequence má pravdu, formát PDF je opravdu jeden z hojně používaných formátů a měl by ho být schopný otevřít každý. Já osobně vám doporučuji program Foxit Reader, je velice malý, avšak neuvěřitelně rychlý a dobrý. Můžete si ho stáhnout třeba zde: http://www.slunecnice.cz/…-pdf-reader/

sequence:
nj, nebo jsi to taky mohl psát rovnou do Language Labu a kdo by si to chtěl třeba vytisknout, tak by si to v tom LL exportoval do HTML a vytiskl. ;)

Marek Vít:
aha, já myslel, že ta funkce ta byla proto, když někdo chtěl vydat článek na HFE, tak by to tam napsal a vy by jste to pak schálil jestli to zvěřejníte, nebo ne. Takhle je to však ještě zajímavější, uvítal bych hlavně tvorbu vlastních testů, to by se mi sakra hodilo.

No, ale říkám, že to byla původní představa, potom ale bylo práce tolik, že jsme ji nedotáhli. Dokonce jakási funkce ‚přidat článek‘ v profilu je (pokud jsme ji již nesetřelili) ale nefungovalo to moc tak, jak jsme zamýšleli. Snad se k tomu zase někdy dostaneme.

2george: no, původně to mě slouzžilo pro účely, abych viděl jaká slova bych si měl zapamatovat, takže jsem věděl, kdy byla použita… ale koukám, že k nim budu muset přidat větu, ve které byli použity :-)
překlad k nim nebudu dávat rozhodně, výklad bych mohl, ale nevím jak je to s copyrightem u slovníků..

To Pilda and Marek. Pilda naťukl věc o které už nějakou dobu přemýšlím. Mám LL a vytvořil jsem si pár vlastních datových souborů pro procvičení. Tady na webu je burza knih, nedaly o by se zde vyměňovat (dát k dispozici) datové soubory se slovíčky. Jak se k tomu staví pan Vít ? Nerad by navrhoval porušovaní autorských práv. Na druhé straně by to některé navštěvníky inspirovalo ke koupi programu LL. :-)

Ano, to by určitě šlo. Zamyslím se nad tím, jakým způsobem to nejlépe zrealizovat.

a jenom dotaz: byl by vůbec zájem o takovéto slovní zásoby z TV Series ? :-)

já myslím že ano.....jinak za tu slovní zásobu děkuju… :-)

Já taky děkuji, protože jsem zjistil, že z tvýho seznamu těch slovíček moc neznám.. :)

2mckay: ještě včera bych řekl totéž :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.