Help for English

Wanted X meant X was going to

Zatímá mě rozdíl mezi těmito slovesy, všechny shodně vyjadřují, že jsem něco chtěl.

Vím, že meant a was going to se používá, když jsem něco chtěl, ale nakonec se to nestalo.

Ale rád bych věděl nějaké bližší specifikace použití, abych je používal správně.

Díky

žádná specifikace mě nenapadá, opět v tom žádnou vědu nevidím.

V knížce gramatiky je tato věta:
„He was going to say something but thought better of it.“
- Chtěl něco říci, ale pak to přece neudělal.

Rozumím tomu dobře, že
thought better of it znamená: rozhodl se jinak :?:

Dalo by se říct: „He was going to say something“ – chtěl něco říct, ale neřekl?

samotné „he was going to say something“ říká pouze, že hodlal něco říci, ale jestli to řekl, či ne o tom nic nevíme.

think better of it-radši si to rozmyslel
příště zkuste použít výkladový slovník

:-) myslela jsem si to.

Vedlo mne k tomu toto:
„was going to se používá, když jsem něco chtěl, ale nakonec se to nestalo“

ale co jsem viděla příkladové věty, tak za „was going to“ (v minulosti) bylo vždy i vysvětlení proč se tak nestalo.

Díky.

PS: ve slovníku hledám často, ale jen dle jednotlivých slov, tak jste mi napověděl, že se dá hledat i přímo na stránce slovníku: např. takto (site:ldoceon­line.com „think better of it“) :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jarmi1 vložený před 14 lety

:-) myslela jsem si to.

Vedlo mne k tomu toto:
„was going to se používá, když jsem něco chtěl, ale nakonec se to nestalo“

ale co jsem viděla příkladové věty, tak za „was going to“ (v minulosti) bylo vždy i vysvětlení proč se tak nestalo.

Díky.

PS: ve slovníku hledám často, ale jen dle jednotlivých slov, tak jste mi napověděl, že se dá hledat i přímo na stránce slovníku: např. takto (site:ldoceon­line.com „think better of it“) :-)

nakonec se to stát může…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.