Help for English

Časopis pro výuku AJ

 

Ahoj, jaké anglické časopisy pro výuku AJ znáte a můžete doporučit na českém trhu? Vzpomínám si, že jsem kdysi používal časopis Friendship, ale to je tak dávno, že už asi neexistuje, a v době méně vzdálené jsem občas odebíral časopis Bridge, jež by měl snad být stále vydáván. Vím také o časopise Business Spotlight, ale ten je na mě již příliš odborný. Víte o nějaké alternativě k časopisu Bridge? Díky za Vaše postřehy. Waawe

FRIENDSHIP stále ještě existuje, je to slovenský časopis, ale u nás je také distribuován. Jinak se u nás také dají sehnat ‚Mary Glasgow Magazines‘, což je taková ředa různých časopisů jako CROWN, CLUB, TEAM apod. Informace by měly být na
www.link2english.com

Díky za odpověď. Který z nich, si myslíte, je nejvhodnější pro lidi po 40 letech věku? Zdá se, že Mary Glasgow Magazines se zaměřují spíše na mladé dospělé. Dokážete porovnat úrovně časopisů Friendship (opravdu existuje :-) ) a Bridge? Platí tu okřídlené Prašť, jako uhoď? Díky za odpověď. BTW: Toto jsou výborné stránky, musí to dát spoustu práce. Díky.

oops, myslel jsem FRIENDSHIP, ne FRIENDS.
Obecně tyhle časopisy jsou především zaměřené na mládež ve školách, protože není moc lidí, kteří by dobrovolně četli anglické časopisy. Proto zřejmě vydavatelé sázejí na to, že to studenti budou odebírat ve školách. Navíc se takové časopisy věnují často věcem, které potřebují maturanti k maturitě.

Porovnat Bridge a Friendship si netroufám, osobně se mi některé věci víc líbí v Bridge, jiné zase ve Friendship. Celkově jsou myslím srovnatelné.

Také začal vycházet časopis Time for students. Je to dvojjazyčný časopis,tzn. články v angličtině/češ­tině.
Více na http://timeforstudents.cz

Ještě máme ve škole Bridge. Myslím, že je fajn :).

Ted se mi do ruky dostal Time for students… paráda :-)

Můžete,prosím, poradit, kde se (kromě předplatného)dá časopis Time for students sehnat? Děkuji

Jestli chodíš ještě do školy, tak většina jich odebírá tento časopis. Zeptej se v knihovně nebo učutele.

Ten časopis Time for Students neznám (např. náhled jsem na netu hledal marně), nicméně pokud tou „dvojjazyčností“ je myšleno něco na způsob, že v jednom sloupci je článek anglicky a ve druhém jeho český překlad, pak právě toto (říkejme tomu zrcadlové knihy) pan Vít důrazně nedoporučuje – viz článek "Tipy a Triky / Jak na to: READING (+ komentáře pod ním).

Taky jsem žádný náhled nenašel. Na jejich stránkách sice mají, ale je dost malý, tudíž nečitelný. Taky by mě zajímalo, jak je to s tou dvoujazyčností.

Ten časopis BRIDGE má taky své stránky
(www.)bridge-online.cz/2006/in­dex.php?sk=blu­e&akc=uvod

Znám, nevím, jestli by to bylo proti pravidlům, ale vím heslo do učitelský sekce.

Já jsem na to narazil náhodou, každopádně na HFE jsem spokojený a nemám potřebu přeběhnout někam jinam :-)

Time for Students rozhodně dvojjazyčný není, to můžu zaručeně potvrdit :-)
Mám ho tu v ruce…
Možná dělají dva různé výtisky, ale ten co mám je kompletně v EN…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.