Help for English

Jazykové školy v Praze

Hezký den všem, chtěla bych se začít věnovat angličtině trochu jinak, než jen jako samouk. Teď studuji v Praze a ráda bych navštěvovala nějakou jazykovku (mám na mysli docházkový kurz), ale nevím jakou si mám z té obrovské nabídky vybrat.
Nyní jsem zhruba na úrovni elementary-co se gramatiky, psaného projevu a poslechu týče, ale mým problémem je mluvení. Proto bych uvítala kurz, kde se klade důraz hlavně na mluvený projev. Jakožto student bych uvítala i přijatelnou cenu (do 110/hod), ale to už bych byla asi moc náročná :-)
Navštěvoval jste někdo jazykový kurz v Praze? Byli jste s výukou spokojeni? Budu ráda za veškeré připomínky a postřehy. Předem moc děkuji.

No s prahou nemám veľké skúsenosti, ale ak chceš nejaký kurz, kde sa kladie dôraz na hovorený prejav, skús napr školu, kde sa učí callanovou metódou. Za pokus toaspoň stojí. Tá je už myslím trochu drahšia

V Praze je škol opravdu hodně, a kvalita velice různá.
Hlavní věc je, že to často není otázka ceny. Sice člověk předpokládá, že vyšší cena znamená kvalitnější škola, ale není tomu tak.
Nejdůležitější věcí je rozhodně učitel, který vás bude případně učit. Každá škola vám sice řekne, že má ty nejlepší, skvěle vyškolené, ale dobrý učitel hlavně musí umět učit a práce ho musí bavit. A to je právě kámen úrazu…
Osobně doporučuju pár škol obvolat, nebo poslat email s tím, že máte zájem o výuku, ale chtěla byste vědět, kdo vás konrétně bude učit. Jestli rodilý mluvčí, nebo čech, nebo oba. Taky je ideální výuka 2× týdně.
Úplně nejlepší by bylo vidět svého budoucího učitele v akci, než si zaplatíte kurz.
Pokud vám nabídnou, že si můžete jít na jednu hodinu sednout a podívat se, jak učí, máte vyhráno. Sama totiž nejlépe poznáte, jak vám učitel a jeho styl výuky „sedne“.
Kdysi jsem učil v jazykovce, která to umožňovala, takže možné to určirě je, ale jak moc škol vám to nabídne, to fakt nevím…

Děkuji za názory, dnes se jdu podívat do jazykové školy Lite, ti totiž běžně poskytují ukázkové hodiny. Uvažovala jsem ještě o jazykové škole Presto, slyšela jsem na ní docela dobré reference. Zajímalo by mě, pokud někdo no nějaké pražské jazykovky chodil, jak se mu tam líbilo.
Jinak zkusím ještě na pár míst zavolat, chci totiž aby mi kurz za ty peníze taky něco dal.

No k těm ukázkovým hodinám. Je důležité, abyste pak měla na kurz konrétně toho učitele, který vedl ukázkovou hodinu.
Jinak kupujete stále zajíce v pytli.

to Merykara: Tak co, podařilo se Vám od té doby najít tu správnou školu se správným učitelem? Já bych Vám více než výuku ve skupině doporučovala výuku one-to-one, nejlépe s rodilým mluvčím, který má i znalost češtiny. Je to ta nejlepší volba, leč je to též o hledání jehly v kupce sena. Bude to možná ve výsledku i dražší, ale pokud to dokážete skloubit se samostudiem, máte pak větší šanci „nenakazit se“ během skupinové výuky chybami ostatních. Při skupinové výuce si člověk chtě nechtě podvědomě zapamatovává i chyby svých spolužáků – hlavně ty, jež nebyly opraveny. Později se Vám takový výraz může vybavit v nějaké chvíli, a bez původního kontextu; navíc se takových chyb budete v budoucnu hůře zbavovat, jelikož o nich ani nebudete vědět, dokud Vám je konečně někdo neopraví… Sama mám velmi dobrou zkušenost s individuální výukou přes Skype (z pozice vyučujícího). Některé školy už ji dokonce nabízejí ve svém balíčku. Takže pokud Vám nejde přímo o „skupinovou zábavu“, ale o efektivní výuku šitou vám přímo na míru (protože jako „individuál“ se na výsledné podobě hodiny podílíte přinejmenším stejnou měrou jako vyučující), zkuste se podívat na www.realenglish.cz, www.esprogress.cz, www.slune.cz a jiné. Jinak naprosto souhlasím se zde výše napsaným, že se vše odvíjí hlavně od osobnosti vyučujícího. Rozhodně bych neplatila dříve, dokud bych si nenašla toho pravého. Pak jsou to jen zbytečně vyhozené peníze.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.