Help for English

over

To se mi nezdá, :shock: To jsem nikde nevyčetla. teda to, že to to znamená stops working.

Používá se to především v neformální britské angličtině. Sice se to používá pro počítačové programy, ale pro počítač jako samotný by to šlo použít určitě taky.
No, ještě jsem se radši ujistil, píšou to v Macmillan Phrasal Verbs Plus

Dobrý večer,
ráda bych někde zjistila,co by měl člověk ve stupni elementary znát z anglické gramatiky. Jestli by byl někde k nalezení přehled.
Tím přehledem mám na mysli tohle.
Slovesa: přítomný čas – normální
průběhový
minulý čas
přídavná jména -stupňování
příslovce
atd…Něco jako jsou osnovy ve škole. Prostě aby si člověk mohl udělat pro stupeň na kterém zrovna je přehled. Protože já už ho tedy zrácím… :-) Jestli by mi nškdo mohl poradit či někam odkázat… ? děkuji

Ono ty úrovně se neřídí gramatikou či slovíčky, ale tzv. řečovými dovednostmi. Pevně daná gramatika či slovní zásoba pro dané úrovně není.

Ale přece ve škole ať už na ZŠ nebo střední musí být nějaké osnovy, kterými se učitelé řídí. Někde jsem našla co obnáší řečocé dovednosti, myslím, že i zde to máte někde uvedeno. Zdá se mi to ale příliš všeobecné a málo konkrétní.

Ne, osnovy v tomto smyslu tak striktně dané nejsou. Přesně tak, je to všeobecné. Ani to jinak nejde. Jde o to, co v daném jazyce umíte udělat a ne jaké znáte jazykové prostředky. Samozřejmě to jde mnohdy ruku v ruce.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.