Help for English

Co takhle nějaké rady ja číst novinové články v angličtině

 

a hlavně slovíčka, bo výzam některých slovíček je uplně jiný,n ež normálě :) Takové různé obraty, frázová slovesa atd. Nějaké rady, jak začít a co řešit a co neřešit na různých úrovních znalostí.
Jinak děkuji za tyhle skvělé stránky!!!!! Po objevení těchto stránek mě studium angličtiny začalo bavit!

Taky bych se přimluvil k journalist english. Někde jsem četl, že číst noviny v angličtině je jedna z nejtěžších věcí, mnohdy těžší než číst knížky v originále.

Je fakt, že ‚journalese‘ může být jazyk komplikovaný. Snad se k tomu někdy dostanu, abych o tom něco napsal.

Co se rad týče, no, já ty noviny zase tolik nedoporučuju. Ale proč ne, musíte ale být už v angličtině zběhlí. Potom zase ale myslím, že rady nepotřebujete. Pokud nejste na úrovni ADVANCED nebo alespoň UPPER-INTERMEDIATE, myslím že rady nepomohou.

Je sice pěkné se učit angličtinu, ale pro mě je mnohem zajímavější ji i reálně používat, což je například to, že si můžu přečíst aktuální zprávy ze světa. Učení pro učení je k ničemu:)

No to ano, nikdo neříká, že se máte učit jen proto, abyste se učil. Volba materiálů ale musí odpovídat úrovni vaší angličtiny.

K čemu by vám bylo, kdybyste se učil na novinovém článku, kde nebudete rozumět 90 procentům slovní zásoby? Co by vám to dalo? A i kdybyste se všechna nová slovíčka naučil (což by byla strašná nuda), byla by to pravděpodobně slova, která v životě jen tak nepoužijete.

Přečtěte si moje rady na JAK NA TO: READING (v sekci Tipy a Triky)

Našel jsem k této problematice zajímavé stránky:
http://www.bangkokpost.com/…boutsite.htm

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.