Help for English

otázka pro p. Víta

To Marek. Narazil jsem při hledání gramatiky slova other na polskou větev HFE ! Je už připravena ? Mohu tak potěšit své polské kolegy ?

Ono to ještě úplně nechodí, nejsou přeloženéí popisky apod. Článků je tam už ale poměrně dost. Klidně je tam odkažte, ale není to ještě hotová věc a normálně to nikde neinzerujem. Zatím.

Začnem veľkým ĎAKUJEM!!! Som príjemne prekvapený tým, čo všetko na týchto stránkach nachádzam. Angličtinu som sa začal učiť prednedávnom, pretože na škole som sa učil ruštinu. No vďaka siedmym dňom stráveným v kurze angličtiny v hladine Alfa, som si veľmi angličtinu obľúbil. Okrem toho, že sa dnes zíde takmer všade a hlavne pri práci s PC sa niekedy riadne „zapotím“ a niektoré problémy by som bez prekladových slovníkov pravdepodobne nezvládol, mám ešte jeden /lepší/ dovod a to je chuť do učenia. Tieto stránky spĺňajú všetky moje požiadavky, dokonca ich v mnohom prekračujú. Zatiaľ sa mi nestalo, že by som niečo nenašiel. A ak áno, našiel som odpoveď, prečo to tak je /napríklad absencia niektorých obrázkov/.
Keďže by som sa nerád dopustil porušenia autorských práv /hoci nevedome/, mám na Vás dotaz. CHcel by som si spraviť karty. A aby som si ľahšie zapamatal slovíčka, chcel by som si ku každému skopírovať aj obrázok. No nie som si istý, či je takéto niečo možné a ak áno, za akých podmienok? Ide iba o jeden výtlačok pre vlastnú potrebu a bez ďaľšieho rozmnožovania.
Za odpoveď vopred ďakujem, prajem veľa úspechov a teším sa na ďaľšiu spoluprácu a zdokonalovanie sa na Vašich stránkach.

Dobrý den, díky za dotaz. Pro vlastní potřebu si s našimi materiály samozřejmě můžete dělat, co se Vám líbí.

Moc mě jinak těší, že jste s našimi stránkami spokojený. Budeme se snažit je dále rozvíjet k ještě věší spokojenosti uživatelů.

Omylom som umiestnil dilemu „britská alebo americká angličtina“ do príspevku, ktorý som napísal v knihe prianí a sťažností v téme „mám takové velké přání“. Hneď, jak som zistil, že som otázky vložil do nesprávnej témy, tak som ich z príspevku vytiahol a snažil sa nájsť odpovede. Pan Vít, v téme „britská nebo americká“ ste 12.5.08 slúbil, že o tom napíšete podrobnejšie, ale nikde som ten príspevok nenašiel. Ak som ho prehliadol, kde ho nájdem? Trápia ma hlavne tieto otázky.
Ako je to s výslovnosťou? Ktorá sa viac používa??? Myslím, ak by som si v budúcnosti hľadal zamestnanie alebo chcel spraviť nejaké skúšky a získať certifikát. Alebo na tom nezáleží? A čo filmy, ktoré sa dajú v ČR zohnať? Čo je lepšie, počúvať všetko a nerobiť v tom rozdiely, s tým, že tá výslovnosť nebude celkom správna, ale človek sa dohovorí alebo odporúčate vybrať si hneď na začiatku a sústrediť sa len na jedinú výslovnosť??? Človek sa snáď aj tak všade dohovorí. Nejde mi tak o výslovnosť niekde na dovolenke, ale hlavne o to, že by som si veľmi rád niekedy v budúcnosti spravil nejaký certifikát a neviem, ako je to tam pri skúškach, či je to aj o správnej výslovnosti alebo ide hlavne o gramatiku? Prosím poraďte mi. Poteším sa každej odpovedi. Ak má aj niekto z návštevníkov týchto stránok nejaké skúsenosti z praxe, budem rád, keď sa o ne podelí. Za každú reakciu vopred ďakujem.

Ivan : Ale jo, je to tu, stačí zadat ve vyhledávání " britská americká"

Jirka.K: Jak jednoduché, ale vážne ma to nenapadlo. Thank you very much.

ahoj, moc prosím, potřebuji nějaký treninkový materiál pro mou desetiletou dceru, pátá třída, nevím kde hledat, myslím tím na netu, nevíš prosím o něčem, sama to nezvládnu, díky za odpověď.

No mě se strašně líbili Project učebnice – v 10 jsme s něma na škole také dělali. Jsou parádní. Ale Marek určitě řekne více :-)

Jde studovat oxford dálkově?děkuji

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.