Help for English

Where you gonna go?

 

1.) Tvar „Where you gonna go“ je prijatelny pouze v hovorove anglictine, ale pozname i tvar „Where are you going to go“ resp. „Where are you gonna go“. Muzeme pouzit „gonna“ bez to be? (Pr. I gonna go nowhere"

2.) „Co chces delat? – What do you want to do?“ – ale existuje tvar „What you wanna do“. Muzeme pouzit „wanna“ bez do? (Pr. Do you wanna dance? – You wanna dance?; Where do you wanna go? – Where you wanna?)

3.) Co znamena ‚d: (Pr. What‘d you think?)

Dekuju.

  1. v hovorové se dá GONNA použít bez BE, ale není to standardní hovorová angličtina. Někdy, když člověk mluví rychle, tak to tam skoro není slyšet, ale je to tam a kdybyste to po něm chtěli zopakovat trochu pomaleji, určitě byste to slyšeli.
    1. Podobně je to s tím do, ale to už je standardní hovorová angličtina, prostě DO se často vypouští, klidně se můžete na diskotéce zeptat jen WANNA DANCE? (je to běžný způsob zkracování).
    2. 'D může být DO, DID, WOULD. Ve vaší větě pravděpodobně DO. Je to víceméně přesný přepis rychlé mluvené řeči, v psaní by to tak člověk zkracovat neměl. Ale např. v chatu si můžete dělat co chcete.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.