Help for English

Vánoční písničky

 

Váš letošní výběr vánočních písní je nádherný, Někde jsem četla, že ty písničky smažete.Fakt? Já si je pouštím stále dokola a jsou nádherné

Mazat se mi je nechce… ale přeci jen to něco stojí. Za 7 vánočních písniček, které tu máme, musíme platit měsíční autorské poplatky, které ročně dělají celkem skoro deset tisíc. Takže je otázka, jestli to stojí za to, když mimo vánoční ‚sezónu‘ si je moc lidí neposlechne. Samozřejmě bychom je zase v prosinci znovu zpřístupnili.

Prosím vás a mohu se zeptat komu ty nehorázné peníze platíte? Jsou to přímo autoři, firmy co to vydávají, nebo nějaký vyděračům typu RIAA, OSA apod?

Mě to z jejich strany přijde docela sprosté. Kdyby jste byli komerční web, nebo tu nabízeli celá alba, tak dobře. Ale takhle děláte všem spíš dobrou reklamu, než ušlé zisky. Ale nic s tím nenaděláme, já vím. :?

Peníze platíme OSA. Prostě vlastníky autorských práv na některé písně zastupuje a pokud ty písničky u nás chceme mít, je to asi jediný způsob.

Nicméně máme vzhledem k tomu, že jsme nekomerční vzdělávací web, máme to ještě daleko levnější, než je normál.

No ale jde spíš o autory písní a ne interprety, kteří je zpívají. Ti nám dali svolení a nic za to nechtějí. Jenže ty vánoční pecky jsou mnohdy napsané úplně někým jiným, a těm se autorský poplatek platit musí. To se týká pár vánočních písniček a čtyř cover verzí, které tu jsou. Kdybysme měli platit za všechny písničky, co tu máme, tak to bychom mohli HFE dávno zavřít. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.