Help for English

Slovník na netu

 

Ahoj! Chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi neporadili nějaký šikovný slovník (nejlépe studijní), který bych si mohla otevřít např.k těmto stránkám. Uvítala bych aj-čj než výkladový. Ten na seznamu mi příjde příliš obsáhlý a nepřehledný. Líbil se mi slovník Lexicon, který jsem mívala v PC, ale nevím, kde bych si ho mohla nyní stáhnout (nejlépe neplaceně). Takže prosím.. slovník ke stažení i on-line..víte někdo? Děkuji L.

http://slovnik.zcu.cz/online/ tento mi příde nejlepší

Já osobně co se týče překladových slovníků používám podle situace tyto slovníky:

http://slovniky.lingea.cz/ – docela seriózní překlady a obsahuje to hlavně občas i trošku potřebné gramatiky. Nevýhoda je, že je často dost pomalý.

http://www.online-slovnik.cz/ – Dost slovíček, v pohodě slovník, jde i do mobilu.

http://slovnik.seznam.cz/ – pro překlad z češtiny do angličtiny docela nevhodný, právě kvůli té obsáhlosti, což je zase jeho největší výhoda když chce člověk přeložit nějaký anglické slovíčko co není v žádném jiném slovníku.

Silně vám ale doporučuji k překladovým slovníkům pro ověření používat zároveň výkladové.

Moje kombo co používám je zase toto:

http://dictionary.cambridge.org/ – Asi nejpřehlednější slovník.

http://www.tfd.com/ – nic moc přehlednost a docela dost velká obsáhlost, používám ho pouze jako Thesaurus.

Macmillan English Dictionary – software k papírovému výkladovému slovníku, obsahuje i Thesaurus (který mi bohužel nejde)

Jako thesaurus je ale také dost good software Oxford Learner's The­saurus, který ty slovíčka v něm má seřazené třeba i ve skupinách a tak a krom spojení synomym vysvětluje i sebemenší detaily v použití těch slovíček. Fakt pecka.

Děkuji moc za pomoc.. mrknu na to:)

Internetové slovníky mají sice výhodu snadné dostupnosti a operativnosti, ale zatím jsem nenarazila ani na jeden, který by měl „významové řazení“ – tedy ty dvojjazyčné. Jinak z anglických online-výkladových mám dobrou zkušenost se slovníkem http://www.merriam-webster.com/ (včetně audio výslovnosti – poskytuje několik výslovnostních variant, jsou-li k mání). Jinak doporučuji kombinovat občas s tištěným slovníkem od Fronka vydaným v nakladatelství LEDA. Ten už tu byl před časem zmiňován v jiné diskusi.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.