Help for English

Slovní zásoba

 

Dnes jsem se pustila do slovíček a zjišťuji, která se mi podařilo zapomenout a která si pamatuji. Nejlépe se mi pamatují (kromě těch, která se použvají a potřebuji je stále, takže se mi vryly do paměti), ta, která jsem s někým „prodebatovala“ – blueberry, např., nebo ta, která jsem si podle rady p. Víta vyhledala na Images na Googlu.
Doporučuji všem, Např. jsem si myslela,že „cottage“ je prostě domek na vesnici. Ale setkala jsem se i s překladem chata. Tak jsem si to vyhledala a viděla jsem „a lot picture of cottage“,např. je to i třeba domeček pro panenky.
Pak jsem mrkla na slůvko „thief“ a výborně jsem se bavila.
Napište mi, jak bojujete se slovíčky vy. A určitě Images vyzkoušejte.

Na každých 5 nových slovíček, která se naučím připadají 4 starší, která zapomenu. :-(
Je třeba ta slovíčka používat, bohužel, není vždy příležitost, čas, chuť.. :oops:

Znám. U mně je zajímavé, že při čtení vidím, že ta slovíčka znám a umím si je přeložit, ale jak mám říct větu, tak si na to většinou nejdůležitější slovíčko nevzpomenu. :-)

Se znalostí slovní zásoby to mám stejné. Když si něco čtu v AJ, tak souvislosti chápu a tím pádem si domyslím i slovíčka. Ale když je mám sama od sebe ve větách používat, tak si na ně nemůžu vzpomenout :-(

Ale na zapamatování mi pomáhá, když si píšu slohová cvičení v AJ o sobě. To narážím na slovíčka, která neznám a musím si je vyhledat, ale tím, že je použiji ve spojeních, která mi jsou blízká, si je snáze zapamatuji.
Např. jsem si už napsala My typical Christmas nebo My Big Family, kde popisuji každého člena příbuzenstva, kde bydlí, kde pracuje, jak vypadá, jaké má záliby apod. Zjistila jsem, že mě to ohromně baví a kolikrát se u toho i pobavím.
Zatím toho ale moc napsat nemůžu, protože se AJ učím teprve 3 měsíce a umím jen present simple.

Já to také tak dělám, nebo si podle vzoru p. Švandrlíka vyberu deset různých slov a snažím se z nich psát různé věty v obměnách /teda na básničky to není/,a tak se bavím, Zkuste vymyslet pár vět třeba se slovy – lighthouse, marker pen, secret, join, recommend, drop, pleasure,journey, hope, weight. Můžete požívat i jsem, pomocná slova, zájmena nebo předložky.

Čtení není opravdu až tak velký problém. Mám dost příležitostí si něco přečíst na internetu apod. Jenže to mluvení je horší. Z různých důvodů jsem letos nemohl pokračovat v kurzu na jazykovce, a mluvení mi teď hodně chybí. V práci už tolik příležitostí mluvit anglicky také nemám. Dříve k nám občas volal Korejec nebo Číňan, těm jsem alespoň musel vysvětlit, že dobře anglicky mluvící kolegyně momentálně není v kanceláři. Teď zavolá občas pouze Němec a ten mě vykolejí hned když místo Good morning řekne „topry ten“. :-D

:-D :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.