Help for English

Au-pair

 

Vítejte děvčata… a i chlapci, samozřejmě! =)

Založila jsem toto fórum, abych zjistila, kolik se zde nachází au-pairek, nejlépe soudobých, ale tak samozřejmě jsou vítané i minulé – zkušeností a rad není nikdy dost! ;)

Já osobně teď frčím do USA, jste tam některá a kde? =)

To dělají i kluci? :-) To jsem nevěděl… :? :-)

jasně že i kluci když splníš podmínky agentury tak to není žádnej problém si myslím..

tak to je celkem hustý.. ale alespon originální… muži mají lepší nápady :-D :-D joke

to seqwence: Neni to asi uplne bezny, ale i zivot kluka – Aupair muze byt zajimavy. Zkus si vygooglovat jmeno Karel Bognar. Ma par videi na stream.cz. Dela au-pair ve statech a vypada to, ze ho to vazne bavi.

Zatím jsem byla v Anglii a byli tam tři kluci ve škole, co dělali au-pair. Měli to lehčí, jen vozili děcka do školy, neuklízeli a občas si s nima hráli. A měli stejné kapesné, jako holky. Avšak mohli mít jen štěstí na rodiny (i v Anglii se najdou dívčiny, které tam nemusí uklízet, neboť má rodina moc velký dům a chodí jim tam uklízet už jiní nebo to po nich zkrátka nepožadují, je to individuální). Tím ale neříkám, že to takhle je, jiní kluci mohou uklízet. ;) A v USA již brzy poznám, kolik kluků to tam dělá. Razím pravděpodobně v únoru. =)

Ahojky, ja jsem v Anglii jako au pair 5 mesicu a jsem tady zatim moc spokojena.Jsem v londýne, tak mi chvilku trvalo nez jsem se zorientovala ve zdejsim metru,ale uz je to vsechno v pohode. Mela jsem stigro na rodinu, deticky jsou trochu rozmazleny,ale to je v anglii normalni, tak az tam nekdo pojedete,tak se nelekejte.Je trstny cin je tady nejak telesne trestat,facka ci cokoli jineho je zakazany.Je sance,ze kdyz to udelate,tak si balite fidlatka a sup zase do cech.Nekdy to je pro me problem:)Jsem zech au pairek,co tu i uklizi,ale mam krasny penize,prumer byva tech 60 liber tydne a ja mam mnohem vic,i prsto ze s detma pracuji jen tri dny v tydnu.Chodim na college,kterou mi rodina plati a pomalu ale jiste si zacinam v te aj zlepsovat.ale jde to horko tezko:)Ale nemela jsem na zacatku snad anglinu spatnou (diky nasemu profesoru na gymplu Marku Vitovi,dekuju za to:))) ).Rozhodla jsem se tu byt dalsi rok tak uvidiiime.Jinak to ABYSSS:Mam kamosku v USA jako au pair,je v san franciscu a je tam moc spokojena,pry k nim je uplne jiny pristup nez v anglii,lepsi,tak snad se ti tam bude libit :-D ..Mejte se

Ahoj Gabčule, kde jsi v Londýně? Je to nááádherné město, byla jsem tam skoro každý víkend, když jsem měla volno a peníze (bydlela jsem dole v Surrey, jen půl hodiny vlakem na Waterloo). A taky jsem měla s tím metrem problém, oproti tomu krásně přehlednému a upravenému metru v Praze to je celkem šok – velké a rozbourané. Ale tak ještě štěstí, že jsou všude ty mapky metra, jednu jsem si vzala domů na památku. =))
Jo, s těma tělesnýma trestama máš pravdu (ač moji hostrodiče občas děcka praštili po zadku, avšak bez účinku), ale furt si můžeš ulevit tak, že je třeba silněji chytneš za ruku (obzvlášť, když se ti třeba zastaví uprostřed silnice a začnou se vztekat, moje mladá na to byla specialista ;) ) a nebo jim můžeš nadávat v češtině, když už ti rupnou nervy, oni ti nerozumí. ;oD Dělá to hodně holek, osobně mi to kamarádky poradily jako fajn způsob, jak si ulevit, což je potřeba, jinak bys je právě taky mohla praštit. Kamarádka takhle hodila ze vzteku hračku po klukovi, když ji tou hračkou sejmul a trefila ho mezi oči. Velký problém, ale tak sama se rozhodla odjet, jednak tam byla dlouho a druhak už přetekl její pohár trpělivosti s nima. ;)) A závidím, že ti hostrodina platí školu, já si ji platila sama. =/ Také mi to ale dost dalo, jen tři měsíce a mluvím plynule a rozšířila se mi hodně slovní zásoba. =)
Jo, to mi kamarádky také říkaly, že tam au-pairky nejsou služky, ale fakt chůvičky, děti ai k nim přistupují takhle a to je fajn. =) Už se tam těším. =)
Měj se a přeju pevné nervy s děckama =) (neuvažuješ pak taky jet do USA?)

ABYSSS: Bydlim v Harrow on the hill, je to na metropolitan line,kousek od wembley stadionu,koukam na to z okna, kdyz se tam hraje fotbal,tak to je docela zabava:))
Moje hostrodice naprosto deti netrestaji vubec nicim,ani zvysenym hlasem,takze mala kope do tatinka,maminky a oni ji prosi at to nedelaji :shock: ..ze zacatku jsem na to koukala jak z padla z visne,ale rikam si, ze to je jejich problem,rezou si pod sebou vetev co se tyka budoucna,nechci ji videt jaka bude v deseti,patnac­ti:)) ja jsem si u ni urcila nejaky pravidla,zpusobem na ktery neni moc zvykla,presne jak rikas tim silnejsim chycenim za ruku,zatrasnuti a trochu zakricenim a proste si prosazenim sveho.ze zacatku jsme trochu bojovaly,ze na me zalovala,nechtela me abhych se o ni starala a tak,ale rodice si myslim, ze byli radi,ze konecne nekdo je schopny na ni zakricet,tak me jen chytali za ramena a rikali,ze tochce trpelivost:)no a ted to je snad dobry.ale k rodicum se chova stejne:)) nad usa jsem premyslela take,ale tady jsem spokojena,se vsim vsudy,za barakem mam sportovni centrum a zadarmo:)))tak jsem v bazenu a v posilce pecena varena:)rozhodla jsem se tu byl dalsi rok a pak bych chtela vejsku,tak uvidime,treba na usa prijde taky rada,treba jen na prazdniny pred zacatkem vejsky,pokud se dostanu..ale to je az za dlouho,je mi 20,tak na to mam jeste cas:)londyn je krasny mesto,ale myslim, ze na prahu asi nema.si myslim:) a metro je drobatko jak pred rozpadem,kdyz jsi tu byla ty??
Mej se hezky

JO a jak mluvis o tech nadavkach tak to je u me na dennim poradku, uz to musim menit,aby si to nenasli ve slovniku,protoze to rikam casto.Ale je mily jak tomu nerozumi a mile kyvaji hlavou:))

Jeje, ty děti v Anglii jsou vážně jak přes kopírák a na to prosení jsem taky žasla. ;oDD Já jsem je zkrátka o nic nežádala, což se rodičům asi nelíbilo, neboť oni si žijou s hlavou v oblacích a myslí si, že když budou na děti slušní, že si z toho vezmou ponaučení a vyrostou z nich vychovaní a slušní lidé. To je tak neuvěřitelně směšný přístup, že člověk neví, jestli z toho má dostat záchvat smíchu nebo začít brečet. ;oD
Pět měsíců ale není zas taková doba (ač tě tedy obdivuju ;) ), třeba ti to po roce začne lézt na nervy a budeš chtít utéct. =D Já tam byla tři měsíce, teď od září a před Vánocema jsem se vracela. Ale tak já se tam měla maličko hůř, sice byli fajn, že jsem měla uprostřed dne čas na to jet do školy a mohla jsem si i půjčovat auto, ale zapomínali mi platit, neměli zvládnutá děcka a pro děcka jsem tam byla nepřítel v domě. Krom toho se ke mně dost zvláštně chovali a dávali mi najevo, že tam jsem navíc. Rodiče navíc nechtěli, abych si budovala s děckama vztah, je nevedli k tomu mít vztah s au-pairkou, chtěli jen holku na úklid a na dělání taxíka děckám, aby nemuseli ráno mrznout před školou. Na začátku mi taky slíbili posilovnu, vyprdli se na to…

Ahojky!! chtela bych se zeptat, jestli nekdo z vas nemate zkusenosti s agenturou Coolagent. rada bych jela do anglie jako au pair na tri mesice a jako jedna z mala agentur nabizi i takle pomerne kratke „programy“ :)

To seqwence: Jojo, kamarad delal au-pair v Britanii a v USA. V USA se mu desne libilo a pani u ktere byl by byla rada, kdyby se k nim vratil. Mel tam na starosti dokonce ctyri deti. :-)
Na druhou stranu me neda abych se nepozastavila nad pristupem divek k vychove deti. Vzdycky jsem myslela, ze au-pair delaji holky, ktere deti zboznujou. Ale to bude tim, ze jsem asi mockrat videla Mary Poppins.

Pavla: Zkušenosti s touto agenturou nemám, já a všichni kolem mě jsme jezdili se Student Agency. Ti mají krátkodobé pobyty i pro UK. =)
Lioness: Jj, také znám pár kluků au-pairů a je to s nima to samé, jako s děvčaty, tak maximálně že mají problém sehnat rodinu, neboť většina z nich chce holky, plus další extra podmínky pro ně. =)

Jo ale tedy do UK se dá jet i bez agentury přes web – www.aupair-world.net

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.