Help for English

Amazon

 

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s objednáváním zboží z Amazon (UK i USA). Chtěla bych si objednat nějaké knihy v originále, ale nemám s podobnou koupí přes internet žádné zkušenosti. Kolik stojí poštovné a jaký je způsob platby? Děkuji

Pokud vím, tak Marek Vít takhle objednává věci do soutěží…

Platba je kreditní kartou, poštovné – záleží na množství objednaných věcí. Např. jedna kniha z USA – poštovné vyjde na cca 6–7 dolarů. Z UK je to asi 3.5 liber. Když je toho víc, stojí poštovné víc.

Když je toho víc, je v případe dovozu z USA potřeba u nás zaplatit clo (19 procent ceny), vybere pošťák při převzetí zásilky. Z UK se clo neplatí, tam se platí DPH, je součástí ceny.

Z USA to jde 2–3 týdny, z UK pár dní.

Budete-li mít další dotazy, ptejte se.

Já jsem si tam teď chtěla objednávat seriály. Snažila jsem se tam zadat svoji kreditku, ale nevím, co znamená to start number. Na mojí kartě nic takovýho není.
Taky jsem někde četla, že věci vyjdou levněji z USA než z UK, DE nebo FR. I když je tam to clo.

Nejsem si sice jistý jestli je to ono číslo, na které se ptáte, ale pokud si vzpomínám, tak se tam zadává i trojčíslí, které najdete na zadní straně vaší karty napravo od vašeho podpisu.

to by asi bylo spise security number

Tak já to teď znovu zkoušel – už jsem to dlouho nedělal, ale nic takového jsem tam nenašel…
Chce to jen klasické číslo karty a exp.
Pravda je, že většina online obchodů chce ty tři čísla, jak píše honyk, security number (CVC, CVV, CVC2 nebo CVV2).

Jinak jen upozorňuji, že z US Amazonu Vám nebudou DVD hrát na stolním přehrávači, protože jsou region 1 a my tady máme region 2…

START number mi taky vůec nic neříká. Kde to po vás chtějí?

po přihlášení jsem klikla na „Your Account“ Pak na „Add a Credit Card“ tam mám zadat typ karty, číslo jméno a ještě issue no/start date a expiration date.
Takže tam je start date a ne number.

Na www.amazon.com ?
Teď jsem to zkoušel a nic takového tam nemám.
Nicméně vzpomněl jsem si, že se to může objevit jinde, ale často stačí napsat jen exp.date, protože v CZ na kartách START DATE nemáme.
Někde jsem tak kdysi platil a bylo tam napsáno, že pokud Start Date na kartě není, máme vynechat…

Nicméně na Amazonu to vážně nevidím…

A volis si spravny typ (tvuj) karty? Myslim ze u kreditni se zadava start date ale u debetnich ne.

Moc ráda bych si z amazonu něco objednala, ale bohužel nemám žádnou kreditní kartu a přes pay-pal to nejde. Nemohli byste mi doporučit typ karty, který je na občasné placení přes internet nejlepší?(protože kdybych si kreditku pořizovala, rozhodně bych jí v obchodech nepoužívala) a kolik se u takovýchto kreditek platí za vedení účtu? děkuju moc

Pochopil jsem z toho, že ještě nemáte účet.
Každá banka to má jinak, ale obecně bych volil účet, kde budete mít nejmenší měsíční poplatky. Oni Vám však téměř určitě všude vnutí klasickou plastovou kreditku. Tu si můžete nechat ‚otevřít‘ pro platby na internetu a máte to vyřešeno.

Vy byste ale asi spíše měla zájem o ‚elektronickou kreditku‘, což některé banky taky nabízí. Já ji mám od KB. Je to jen papír, kde je číslo karty, expirace a bezpečnostní kód a používá se právě jen na netu. V obchodě to ani nejde, není tototiž klasický plastová karta.
Můžete si vybrat, jestli chcete VISU nebo MASTER, což je ale v podstatě jedno. Vedení stojí kolem 250,– ročně, jenže si IMHO nemůžete otevřít účet a mít u něj jen tuto kartu. Minimálně musíte mít ještě klasickou kreditku. No a ten účet taky něco stojí…a vy ho nebudete využívat k ničemu jinému…

Jestli by pro Vás nebylo nejlepší proprosit rodiče, jestli můžete využít jejich účet… :-)

To Sesulka: Ja mam ucet u GE a tam mam v cene mesicniho poplatku za ucet klasickou kreditku + tu internetovou pro platbu po internetu.

A mohla bych se poptat, jak to u Amazonu nebo u plateb v jiné měně, vůbec probíhá? Není potřeba účet s cizí měnou? Chci tím říct, že to vypadá, že stačí si otevřít účet a k němu kartu – tedy obvykle si jeden zakládá účet v Kč :-) A jak jste psal – nechat si kartu „oteřít“ pro platby na net. Stačí si tedy nechat si „otevřít“ účet i pro jinou měnu? Promiňte, asi se ptám hloupě, ale chtěla bych se to dozvědět a o nikom jiném, kdo by tak objednával, prostě nevím :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.