Help for English

KDO VÍ ???

Zítra mám zkoušku z angliny a ani nevím jak to, ale prostě nevím jak se ze sloves dělají podstatná jména a naopak.. a za druhý jsem zjistila že v testu bude prý have to a don´t have to.. jeden by řekl že to je je klad a zápor..jenže ona v tom bude nějaká kulišárna..je to těžší než se zdá nebo jsem koza? Na to druhý neodpovídejte­..:)teda apsoň ne pravdivě.. díky moc ..:)

have to a don´t have to je muset a nemuset, v tom žádná kulišárna není…asi spíš myslíte MUST X MUSTN'T – to první je muset a druhé nesmět, v tom se občas dělají chyby…
Ze sloves podstatná jména? uveďte k tomu něco bližšího – ono často můžete mít sloveso=podst jméno jako např. run = běh i běžet a potom jsou různé složitější věci, např.: advice=rada, advise=radit…

Ahoj,

have to – muset
I have to write an essay. Musim napsat esej.
don't have to – nemuset
I don't have to go to school tomorrow. Zitra nemusim jit do skoly.
ALE:
MUST – muset
I must call my mum at the weekend. O vikendu musim zavolat mamce (mam vnitri potrebu to ucinit, proto MUST a ne HAVE TO)
MUST NOT – nesmet
You mustn't use your mobile phone on board. Na palube nesmis pouzivat mobilni telefon.

Vtip je v tom, ze don't have to znamena nemuset.

Na tvoření slovních druhů tu najdete seriál o příponách, stačí zadat do vyhledávání ‚přípony‘.

MUST = HAVE TO = muset
DON'T HAVE TO = nemuset
MUSTN'T = nesmět

Je dobré si u MUST (MUSTN'T) pamatovat silnou emoci:
musíš !!! nesmíš !!!

Naopak DON'T HAVE TO je taková ‚pohodička‘:
nemusíš, jestli nechceš…

Sorry, poslal jsem společně s Graen a Dipsikem :-)

no? Vidíte to…už si vzpomínám že jsme něco takového jako nemusím-pohodička, musím a nesmím-emočně..probí­rali…takže to bude jak píšete..tak tohle bych chápala, snad..:) jen teda ty slovesa a pods.jm. na to se ještě u Vás tady kouknu..třeba to pochopím..:) hele, a vůbec, co tu lidi děláte v neděli??? :)

učíme se na zítřek… teda ne EN, ale máme to zapnutý, vidte :-D

Takže abych v tom měla pořádek:

HAVE TO = MUSET ale jen v tom pojmu jako že nic nehoří
DON´T HAVE TO = NEMUSET je taky jen pohodička nemusím
MUST = MUSET ale ve smyslu opravdu nesmím jako silná emoce
MUSTN´T = NESMĚT jako fakt že ne taky v emočním smyslu

To bylo jen pro pořádek..takže takhle to nějak je???

Díky moc…:)

správně :-)

Have to se používá, pokud nás k nějaké věci nutí okolnosti, vnější vlivy
Must = pokud nás nutí vnitřní záležitosti, vlastní pohnutky
Mnohdy závisí na subjektivním postoji
Mustn't = nesmět

děkuji děkuji děkuji… jste všichni zlatí..mimochodem už jsem koukala na ty přípony jak mi byly doporučeny a ty už mi jsou taky jasný.. tákže ještě jednou děkuji všem za rady…a jestli ten test nenapíšu tak mě tu uvidíte zase..:)

Klidně se stav i když to napíšeš… :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.