Help for English

přijímačky na ekonomku

Dobrý den, díval sem se na ukázky z přijímacích testů z lonského roku na ekonomku do Plzně a odpovědi u některých z nich mi přišly docela nejednoznačný nap­ř.:

Can you finish the job … Friday?

a) till b) until c) by

She keeps tapping her fingers ...... gets on my nerves.

a) which b) that

The salmon that we had for dinner yesterday was very ......

a) tasty b) tasteful

This is ....... hotel we can stay at.

a) farthest b) the furthest – tady mají jako správnou odpověd za B, ale myslel sem, že pokud se mluví o vzdálenosti v místě, tak se používá the farthest

Všude byly samozřejmě 4 možnosti, ale ty nesmyslný sem vyřadil.

1 – jednoznačně BY (je zde stanovený limit, do kdy se to musí odevzdat – někdy do té doby, ne v kuse do té doby).
2 – jednoznačně WHICH (vztažná věta, která zozvíjí celou hlavní větu (to její ťukání prstama), nikoliv pouze podstatné jméno – což mi leze na nervy – THAT by šlopoužít, kdyby mi na nervy šly ty prsty.
3 – jednoznačně TASTY (moc dobrý, lahodný, chutný) – TASTEFUL znamená ‚vkusný‘ nebo ‚mající chuť‘
4 – farthest by bylo ODKUD to měříte, např. FARTHEST HOTEL FROM THE CITY CENTRE.

Tomu čtvrtému bodu moc nerozumím. Chtěl bych Vás poprosit o vysvětlení rozdílu mezi slovy farther/further. Děkuji!

FARTHER – jedná se o vzdálenost mezi dvěma body, např. THEY ARE FARTHEST APART – jsou nejdále od sebe, nebo IT'S THE FARTHEST FROM THE CENTER – nejdále od centra.

ALE: FURTHEST je nejvzdálenější v tom smyslu, kde se to nedá měřit na metry, kilometry apod. prostě člověk jede např. autem a the FURTHEST je jakoby ten poslední hotel, ve kterém mouhou zůstat, žádný další (v řadě) to už být nemůže… takže vlastně jde taky o něco jako pořadí… jedu a vidím první hotel, potom druhý, potom třetí… a dál už žádný není, takže ten třetí je FURTHEST.

Kdybych ale počítal např. vzdálenost od centra, že hotel A je od centra 5 km severním směrem, hotel B je 2 kilometry na východ od centra, hotel C je 3 kilometrry na jih… tam by potom bylo použito FARTHER a FARTHEST.

díky

Moc děkuji!
Obdivuji Vaši trpělivost při vysvětlování dotazů.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.