Help for English

jak studovat podle tohoto webu

 

Úvodem – web je to vynikající, nevím jestli někdo narazil na něco lepšího – já ne. Příspěvky jsou psaná srozumitelně, nápad se zdůvodněním špatných odpovědí v testech skvělý. Ale přiznám se, že v tom množství materiálu mám problém, že trošku ztrácím orientaci. Potřeboval bych poradit, jak systematicky postupovat s jeho studiem. Jsem více méně začátečník (to co znám si určitě zaslouží přinejmenším zopakování), a podle mně náhodný výběr článků není to nejlepší. Přemýšlel jsem postupovat podle data přídávání příspěvků, ale ani to se mně nezdá. Možná někdo nějakou metodu už vyzkoušel a dokáže doporučit. Myslím, že by takovou „interaktivní“ učebnici (třeba seznam s odkazy na jednotlivé články), která by se postupně procházela uvítalo víc čtenářů. Ale rozumím tomu, že zpracování nějakého takového návodu by nebylo jednoduché a já bych nechtěl aby tento příspěvek vypadal jako nespokojenost z webem nebo prací jeho tvůrců. Důvodem je pouze bezradnost jak postupně konzumovat ze „stolu plného dobrot“ a věci důležité neopomenout. Ale i když žádný návod nebude, dík za spoustu úsilí, které nepochybně zřízení a aktualizace tohoto webu vyžaduje, si všichni kteří jsou kolem něj zaslouží.

Jakýsi výukový plán bych rád připravil, snad přes léto. Problém je, že nás navštěvuje cca 4000–5000 lidí denně, a každý má úplně jiné potřeby, každý je na jiné úrovni, každý se uči podle něčeho jiného. Zatím tedy je to tak, že si každý musí najít to, co nejvíc epotřebuje, testy, četbu, konkrétní gramatické oblasti… atd.

Systematičnost v tom potřebují hlavně začátečníci, a těm bych se chtěl v tomto hodně věnovat přes letní prázdniny. Pokročilejší si zatím budou muset poradit sami.

Co bych vám ale poradil je, vyzkoušejte si obecné testy v Testy/Elementary, a podle svých výsledků se zaměřte na ty gramatické jevy, které vám nejdou. Doplňujte to četbou, atd… vše v úrovni Elementary či Pre-Intermediate.

Stále také máme hodně děr, tedy některé oblasti ještě nejsou dostatečně zpracované, takže by takový návod ještě asi nefungoval úplně. Ale budu na tom určitě pracovat.

Díky za poznámky a za vaše uznání a chválu!

Jsem začátečník a mám stejný problém jako psal Mosem. Proto používám jako hlavní učebnici, a internet jako doplněk pro výuku. Také by se mi líbila internetová učebnice s výukou krok za krokem. Kde by byla v lekci slovíčka,angl­.článek, nakonec testy pro postup do další lekce,s vyhod­nocením ,a aby bylo vidět jak to má správně být. Samozřejmě slovíčka (případně i slovníček)s nah­rávkou výslovnosti i psanou formou výslovnosti.Nějak podobně jako je to na stránkách www.e-academy.cz. Ta má ale prý dosti chyb a zdá se že jí nikdo nespravuje,ale nápad je to moc dobrý.
Například se mi líbilo že první lekce jsou zvláštní tím, že kromě jednoduché základní gramatiky byla použita slovíčka,která se běžně v prvních lekcích učebnic nevyskytují (např sova). Takže i mírně pokročilý si našel v lekci něco nového, co nemá v učebnici,u lekce se nenudil a osvěžil si to co zná. Mluvím samozřejmě pouze o slovíčkách, ne o gramatických jevech,skloňování, ty by měli zůstat v pořadí jako ve většině učebnic pro začátečníky.

No já si myslím, že by to doopravdy nebyl špatný nápad.. učím se tedy anglicky už 7. rokem ale potřebovala bych s i úplně všecko zopáknout a nějak nevím od čeho mám začít… ale určitě strašně děkuju za tenhle web, ve škole nám naše paní učitelka moc nevysvětlí gramatiku tak to tady dohánim… Jste supr…

to Marek Vít
Ivuska07 napsala: …učím se tedy anglicky už 7. rokem ale potřebovala bych s i úplně všecko zopáknout a nějak nevím od čeho mám začít…

taky mi zde chyběl „výukový plán“ nicméně nyní si myslím že užitečnější by byl test který by řekl kde mám mezery (myslím doporučení který článek zde na webu si projít).

Zkuste testy Elementary, je tu série deseti testů po dvaceti otázkách. Mohly by Vás dobře navést.

DÍKY – prošel jsem si první test obecných znalostí. Teď si „musím“ zopakovat dvě problemetiky a teprve pak se vrhnu na další obecný test.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.