Help for English

Prosba

Poradí mi někdo? Nabízí nějaká vysoká škola anglický jazyk pro školu studovat dálkově? Děkuji

Taky jsem se trochu poohlížela po možnostech dálkového studia angličtiny. Mně by asi nejvíce vyhovoval cestovní ruch, ale ten jsem dálkově nikde nenašla (nevíte někdo náhodou – tedy pokud opominu soukr.školy?). Bohužel v dnešní době není opravdu moc příležitostí. Věřím, že až se školné zpoplatní, budeme moci studovat téměř co chceme a kdy chceme, protože už to vlastně bude i obchod. Přesto jsem slyšela, že existuje vysoká škola zaměřená na AJ s dálkovým studiem v Brně, ale neznám jméno (snad ta Masarykova?) a bez záruky možná i Slezská univerzita v Opavě nebo i v Ústí nad Labem. Ale jsou to jen tipy – nic konkrétního nevím. Chtělo by to nějak vhodně „vygooglovat“. Jestli něco najdete, pošlete mi taky tip :-D .

Pedf UK v PZE v sekci celozivotni vzdelavani, trilete dalkove studium , ale jen pro ty, kteri uz maji Mgr.ucitelstvi.
Pak jsem slysela, ze to jde dalkove v Opave, ale nevim to jiste.

Možnost dálkového studia angličtiny je na Filozofické fakultě v Brně (Masarykova) a to rovnou ve dvou oborech: buď přímo obor Učitelství anglického jazyka (Bc. i Mgr., obojí i kombinovanou formou) anebo obor Anglický jazyk a literatura, opět Bc. i Mgr. U Bc. chtějí úroveň Fce, u Mgr. CPE. Ovšem kromě oborové zkoušky (jazyk a reálie) se ale dělají i TSP (na bakalářské studium).
Všechno je možné najít na jejich stránkách: Masarykova univerzita/FF/ Podmínky přijetí na rok 2009/2010 (nebo tak nějak).

to makovcod: Prosím Vás, větou „U Bc. chtějí úroveň FCE, u Mgr. CPE“ míníte, že dotyčné certifikáty jsou opravdu podmínkou přijetí ke studiu? Nebo že během studia je potřeba získat dotyčné certifikáty?
Pokud by to byla podmínka přijetí, pak mi hlavně to CPE připadne „docela drsný“. To by vzali snad akorát Marka, Romana a možná gothsweeting :-D.

Certifikáty ne, ale úroveň angličtiny. Mrkla jsem ještě jednou na to a upřesňuji. U Bc. chtějí vstupní znalosti NAD úrovní FCE, a zbytek kopíruji, jde už o magisterské studium.

Anglický jazyk a literatura (P – 75, K – 25)
Studium je určeno pro absolventy bakalářského studia anglického jazyka a literatury nebo příbuzných oborů v rámci studijního programu 7310 Filologie. Obor vyžaduje pokročilou znalost jazyka na úrovni CPE (Certificate of Proficiency in English). Písemný test v angličtině (délka trvání cca 75 minut) tvoří English Proficiency Exam, který testuje gramatiku, slovní zásobu a porozumění čtenému textu.

Učitelství anglického jazyka a literatury pro střední školy (P – 24, K – 12 )
Obor je nabízen absolventům všech bakalářských oborů.
Písemný test (viz požadavky na obor Anglický jazyk a literatura) + ústní zkouška (k ústní zkoušce postoupí uchazeči, kteří uspějí u písemného testu).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.