Help for English

Jak co nejefektivneji vyuzit tyhle skvele stranky pro uceni???

 

1.Nejsem tady sice poprve,ale za dobu co jsem zde nebyl,se web poradne rozrostl a bohuzel nevim jak se tady orientovat.Je tady spousta temat,na podobnou problematiku se odpovida na ruznych mistech,chybi nejake hledani ve forech,takze drahocenne informace jsou doslova utopeny v zaplave prispevku.Mate na to nekdo nejakou fintu?Myslim nejenom na forum,ale vubec.Treba nejake osobni nastaveni stranek nebo tak.
2.Marku,kurz pro zacatecniky je fajn,ale neplanujete neco ucelenejsiho?Vcetne poslechu,mluveni a to nejenom pro zacatecniky.Proste vyukovy program se vsim vsudy – myslim,ze s vasima znalostma a zpusobem podani nebudete mit o zakazniky nouzi.Myslim,ze po spojeni LL a tech novych testu by tomu moc nechybelo.
3.Jak je to s datapacky do LL?Ja mam c.7 a myslim ze jsem videl c.8.Ted mate na strankach jen do c.6.Bude se slovnik jeste rozsirovat?Treba fraze,vety,moznost filtrace slovicek[treba oposita,mn.cis­la atd]

1. Jediná finta jsou asi filtry, kterýma si můžete filtrovat články podle úrovně. Co se týče hledání na fóru, tak zatím nejde, ale pomocí googlu ho můžete taky v případě potřeby prohledat.

2. Já myslím, že by se Markovi asi nechtělo psát každý článek znovu v rámci jako nějakého kurzu. Kurz pro pokročilejší je IMHO celý tento web. Pokročilejší uživatel totiž nepotřebuje vést za ručičku jako to je u naprostého začátečníka.

3. Na stránkách LL je docela zmatek, protože v sekci download je nejnovější datapack 6, ale podle novinek je to 8ka. :) Ten slovník se samozřejmě stále rozšiřuje. Ale k tomu vám poví asi víc Marek.

Filtry a google jsou OK,ale proste to zdrzuje.Kdyby aspon slo nastavit nejaky vzhled a vyfiltrovat,nejak to nazvat a ulozit naporad,pro kazde prihlaseni.
Myslim,ze by ani nebylo treba neco psat znovu,jen to sikovne poskladat a snad jenom vytvorit nejaky zaverecny test pro kazdou uroven.Ja vim,ze na netu jsou toho mraky,ale zadny jako tyhle stranky…
Ucit se cizi jazyk je docela slozita vec,je toho spousta,clovek nevi co driv,ma pocit,ze preslapuje na miste.Kdyz je to rozdeleno do urovni,ma clovek pocit,ze postupuje jako po schudcich.A o­pet…knizek je cela rada,ale HFE pouze 1

DataPacky k LL tak byly řešeny v minulosti, nyní se Language Lab sám ozve, když je na webu update. Proto link na DataPacky není na stránkách Vitware – LL si příslušnou stránku najde sám. A kdo LL nemá, ten si DataPacky nemusí stahovat.

Co se týče poskládání článků, to moc dobře nejde. Např. budoucí čas v různých variantách by musel být v každéí úrovni, modální slovesa taktéž. Takže poskládané články jsou jen v ucelených kurzech (Aj pro začátečníky a Business English). Jinak je potřeba pohybovat se přibližně podle úrovní, dělat si obecné testy a případně si podle výsledků vyhledávat články o jevech, se kterými máte problémy.

Stránky využívá ohromná sopusta lidí a těžko bych se trefil do toho, co např. takový student pre-intermediate potřebuje. Každý totiž na této úrovni potřebuje něco jiného, někteří už umí něco, co druzí neumí. Takže by to ve výsledku nebylo moc efektivní. Lepší je třídění článků podle témat (gramatika, slovní zásoba, významy slov, frázová slovesa atd atd.) a přidávat knim info o úrovni.

Podporu vyhledávání i v diskuzním fóru hodláme samozřejmě také přidat. Víme, že to chybí.
Pokusíme se s Petrem přehodnotit naplánované úkoly, aby to bylo dřív než „někdy hóóódně v budoucnu“ :-), kam je požadavek na tuto funkčnost nyní přiřazen.

Mimochodem, jaký máte názor na případnou podporu vyhledávání v komentářích (tedy ty, co se píší pod články)? Obávám se, že by v tom případě mohlo docházet k nalezení nerelevantních údajů. A aby to tudíž spíš neobtěžovalo. (Tím tuto funkčnost neslibuju, jen takříkajíc „sonduju“ případný zájem :-).)
Co myslíte?

Takhle.. nejlepší by bylo sem hodit pole pro Google search a ten už si s tím poradí jak chce :-D :-)

Random:
no jasně že by to bylo fajn. :) A co se týče relevance, tak nikde přeci neni psáno, že to musí být standardně zaplné. ;)

Možná bych ale víc uvítal třeba sledování komentářů na webu. :)

Jj, třeba RSS channel u každého článku, nebo mail notification :-)

seqwence:
já to znám tak, že se ty odkazy generují člověku normálně v profilu a člověk má nastavené kolik dní staré odkazy se tam zobrazují. Kdyby dokázal web ale dělat to RSS přesně na míru jak píšeš, tak by to byla taky fajn alternativa. :)

Jj.. php RS to myslím zvládá sám, ne? :)

to seqwence: myslím, že ty emailové notifikace by pro tebe hodně brzy začaly být spamem – vždyť tady je chvílemi opravdu „hodně živo“. A RSS pro každy komentář to samé. Ale třeba jsem tě špatně pochopil.
to Pilda: To sledování komentářů na webu – myslíš jako třeba nějakou stránku v profilu se seznamem odkazů na články, do kterých jsi psal komentáře (např. abys kouknul, zda na ně někdo reagoval)?

Jinak asi bych měl osvětlit způsob spolupráce s Petrem a Markem. S Petrem Hudíkem máme rozdělené role přibližně tak, že on jako spoluzakladatel webu ví, co je potřeba nebo by se hodilo udělat, a já akorát implementuju (podmnožinu z těch úkolů), na čem se dohodneme. Jsem tady krátce (jen asi rok a půl registrovaný a přístup ke zdrojákům mám asi od konce listopadu), tak si rozhodně netroufám HFE někam směrovat – spíš tak upravuju chyby a místa v kódu, která se mi nezdají dost efektivní :-).

Jinými slovy – s očividnými chybami klidně na mně, ale požadavky na novou funkčnost směřujte spíš na Petra a Marka. Pokud oni odsouhlasí, že daná úprava „je žádoucí“, pak už je jen otázka najít čas na její realizaci :-).

Random:
nn, myslím toto:
u každého článku pod komentáři by byl odkaz Sledovat (také zrušit sledovat) komentáře, který by aktivoval odebírání komentářů a pokud by na té odebírané stránce přibyl nějaký komentář, tak by se v profilu uživatele (nebo jinde) zobrazil odkaz na ten komentář.

U toho komentáře by mohl být pro přehled datum napsaní a jméno toho, kdo ho napsal. Taky by tam byl ten filtr, kde by se nastavovalo kolik dní staré odkazy na komentáře se tam mají zobrazovat.

To sledování by se pak dalo samozřejmě i stejným způsobem zrušit.

Také mě napadlo, že by v našem případě nebyla také špatná volba, která by zobrazovala nové komentáře na těch odebíraných stránkách pouze od Marka. :) Ale je to možná blbost. :D

Myslel jsem RSS ne na každý comment, ale na každou sérii komentářů pod článkem :) 1 článek = 1 channel :-)

Hmm, to zní zajímavě. (Ještě, že jsem se zeptal – já jsem totiž Petrovu představu tenkrát nějak nepochopil – asi jsem v tu chvíli byl už moc „společensky unaven“ :-D … – alias komunikace přes skype je fajn, ale posezení u piva se to nevyrovná.)
Každopádně tvůj návrh na realizaci si poznamenám a proberu to s Petrem. (Už aby mu skončilo zkouškové období a měl víc času! :-) )
Díky za námět.

seqwence:
Já mám RSS hodně rád, ale bohužel se obávám, že pokud by tady mělo být na to RSS, tak by muselo být i to mé sledování, protože drtivá většina lidí ani neví co to RSS je.

A k tomu sledování ještě. Napadlo mě ještě, že by pokaždé když člověk přidává na web komentář si mohl i zaškrtnout, že chce dostat oznámení pokud na ten komentář někdo odpoví. Takhle předpokládám, že velkou část komentářů píše Marek zbytečně, protože se tam lidi už třeba ani nevrátí.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.