Help for English

Aj knížky na FCE, má smysl?

 

Tak to mohu potvrdit, asi před 5 lety jsem někoho doučoval na FCE a tuhle knihu probírali v FCE kurzu.
My jsme se v doučování z té knihy sice nepřipravovali, ale občas se mě ptali, co si o tom myslím, protože jim v kurzu pan učitel řek, že to či ono tak teda asi je, i když tomu nerozumí…
Já tomu taky nerozuměl, ale když to bylo asi potřetí, udělal jsem si závěr, že tam jsou prostě překlepy…

Tuhle učebnici mám, je zde sice spoustu užitečných cvičení, ale občas si všimnu překlepu v klíči nebo drobnějších nejasností. Taky už jsem několikrát použila help forum, když se mi ty výsledky nezdály :?

FCE jsem dělala teď v prosinci a neřekla bych, že by bych nějakou knížku před tím potřebovala. Když jsem dělala PET, koupila jsem si knížku a byly to vyhozené peníze. Knížka skáče z jednoho tématu do druhého, nic není ucelené. Stejně jde hlavně o porozumění než gramatiku, takže jakákoliv slovní zásoba je dobrá.
Já nedám dopustit na Murphyho – ENGLISH GRAMMAR IN USE! Přehledné, vše v angličtině, přesto srozumitelné, spousta cvičení, dobře se to z toho pamatuje. Tématicky velice dobře řazené. Je drahý, ale přesně si pamatuji, kde jsem co probírala, takže potřebuji-li něco, vím přesně, kde to hledat. Viděla jsem na netu diskuzi, kde se spousta lidí shodla, že to je nejlepší učebnice gramatiky.
Taky je bezva ENGLISH VOCABULARY IN USE. !!
Učení z toho mě baví. Ne jako z jiných knih.

To jste asi narazila na špatné tituly, když říkáte, že to byly vyhozené peníze.

Ne, jde o otázku vkusu, komu jak co vyhovuje. Špatně jsem to formulovala – pro mne to byly vyhozené peníze. Doporučuji podívat se po titulech v knihovně, udělat si obrázek a dle toho koupit. Jak píši, Murphy mi příjde mnohem hodnotnější. Taktéž, když člověk vidí titulů více, může vysledovat, že vlastně ta publikace, jež se mu zdála z počátku výborná, nakonec na jinou ani nemá.
Nevnucující závěr: Skutečně doporučuji otevřít English Grammar In Use – pro začátečníky či pokročilé.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.