Help for English

PC hry pro vyuku

 

Vyuzivate pro vyuku anglictiny nejake PC hry?Muzete nejake doporucit?

Rozhodně doporučuji hry Final Fantasy 7,8,9 a 10. Jsou to japonská RPG k jejichž dohrání je třeba několik desítek hodin a velkou část té doby strávíte právě čtením dialogů.

Ty dialogy jsou v těchto titulech psané oproti jiným hrám dost jednoduchou angličtinou, takže se tomu dá třeba už na úrovni pre-intermediate dobře rozumnět (hry mají ale zároveň dost propracovaný a komplikovaný příběh).

Pokud chcete nahlédnout do těch textů hlavní linie, tak se můžete kouknout třeba na 9 díl zde: http://www.gamefaqs.com/…197338/42207

Hlavně je na tom super, že každý dialog se musí vždycky odkliknout, takže vám nic nemůže utéct. A pokud náhodou a je to třeba u NPC, tak ta vám to zopakuje.

Akorát bacha na sedmý díl, je plný slangu.

7 a 8 díl vyšel na PC i PSX, 9 pouze na PSX (na pc jde hrát v pohodě i přes emulátor) a 10 pouze na PS2 (se silnějším PC jde hrát také i přes emulátor)

edit:
jinak upozorňuji, že ten vypsaný text z FF9 je pouze text příběhu. Několikrát více textu tam naleznete ještě u NPC. :) Desátý díl je dokonce anglicky namluvený a naprosto skvěle. :)

Nebo dobré jsou také adventury. Například klasická hra Broken Sword.

jj, broken sword je klasika…
Nebo série Command and Conquer taky není k zahození :-)

A co takhle Gothic nebo The Elder Scrolls.

Ale pokud jste zacatecnik tak mozna zkusit The Sims,tam se dozvite plno zakladnich slovicek, takovych ze zivota. Ale neni to zadna akce je to takove holcici :-)

Syberia 1 a 2 byla taky dobra, pokud vas nebavi mavat mecem :-)

2LionessCZ: hm, tak dík, teď si připadám jak „holka“ :-D

Abych řekl pravdu, mě Sims nikdy nebavily :)

To seqwence: :-D Hrajes Sims? Ja byla na ne desne zvedava, protoze se o nich vsude pise tak abych si zkratila cekani na Jeziska tak jsem si koupila Sims 2 a datadisk Zivot v byte. Teda priznam se, ze jsem jeste v zadne hre nedostala tak rychle po papuli :-) Protoze behem hodiny me trikrat vyhorel dum, sebrala dite socialka a pani me hlady umrela. To bylo strasny. :oops:
Ted uz je to dobry, ale Jezisek prinesl Zaklinace a ten me dostal, bohuzel se neda nainstalovat v anglictine.
Ale diky Sims jsem se naucila treba slovicko „leftovers“ takze jsem pak byla chytrejsi nez manzel, protoze to bylo v nejakem filmu ci serialu a on to vubec neznal :-D . Ja fakt myslela, ze by to kluky nebavilo.

Ale bavilo… Třeba utopit jednu ženskou v bazénu, nebo nechat vyhořet kuchyni.. Paráda :-D
Já hrál jen Hot Date :-)

Ne, opravdu nejsem tyran… To víte, byl jsem malej kluk a líbila se mi ta možnost o všem rozhodovat :-)

Diky moc za vsechna doporuceni.Zkusim vsechny dostupne,jen bych to jeste trochu upresnil.Idealni by bylo kdyby se ve hre mluvilo anglicky,myslim zvuk,s volbou zapinani titulku nebo neco v tom smeru.Jsem v Anglii a listening a speaking je moji cernou murou…

Adventury většinou mají zvuk i titulky… mě se moc líbila THE LONGEST JOURNEY. A nebo ATLANTIS, ta mě tehdy úplně nadchla… ale nevím, jestli to ještě jde spustit na XP nebo Vista. Asi ne. Ale hra to byla nádherná. A té angličtiny si tam člověk taky hodně užil.

Já ještě doporučuji textovky. Např. TEN LITTLE INDIANS. :-)

Indiany jsem uz samozrejme hral a dohral…Bylo to fajn,prave proto hledam neco dalsiho

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.