Help for English

Vtipne otazky,rymovacky

Nemate nekdo tip na zdroj jednoduchych vtipnych otazek,rymova­cek,hadanek atd. nebo i odpovedi na ne.Uz vazne nevim na co se v hodinach angl.ptat,kdyz se chci vyhnout otazkam na oblibenou barvu,jidlo apod.Uroven pre-intermediate.Nebo pridejte neco ze svych zkusenosti,pls :-D
Treba minule jsem si nasel „Had I a hat on my head last lesson?“,coz melo celkem uspech

Had I a hat? … :shock:

Neco spatne?Takhle se to ucime ve skole

Did I have a hat…
To co jsi použil by použil maximálně tak Shakespear (pokud se nemýlím :) )

Co by pouzil Shakespeare netusim,ale v anglicke skole v Manchesteru na tehle vete chybu nenasli.Taktez treba „Has she a car?“ nebo „He gave her them“se moc nepouziva,ale chyba to neni.V te prvni vete jde prece o to Had,hat,head…S tim did je to uz o necem jinem :-D

Já chápu, že HAD I A HAT ON MY HEAD je ‚strašná švanda‘…

Jenže pak studenti místo ‚Did you have sth‘ budou říkat ‚Had you sth‘, což je špatně…(v běžné používané angličtině, kterou by se studenti měli učit)

Rozhodně se to nepoužívá a přece nemůžete učit studenty chyby nebo archaismy jen proto, že je to vtipné a že se to rýmuje…

Oni si totiž právě tuto větu zapamatují – věci, které se rýmují, se lépe pamatují – a pak to budou cpát všude…a to vážně není v pořádku…

Co by pouzil Shakespeare netusim,ale v anglicke skole v Manchesteru na tehle vete chybu nenasli.Taktez treba „Has she a car?“ nebo „He gave her them“se moc nepouziva,ale chyba to neni.V te prvni vete jde prece o to Had,hat,head…S tim did je to uz o necem jinem :-D

Ja je to prece neucim,nejsem ucitel.Je to takove kolecko otazek a odpovedi mezi studenty.Takove nevazane,vlastnimi slovy.Pri nasi pre-int. urovni je tahle zminovana veta jeste z tech lepsich.Ale ucelem je se rozmluvit,tak to ucitele s mensimi zasahy toleruji.Ono se stejne ta veta nebo tema dale rozvede a vysvetli.Tolik na vysvetlenou.
Omlouvam se za ten minuly prispevek dvojmo,nejak mi blbne net

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.