Help for English

Tématické okruhy - rozšíření

Dobrý den, ahoj.
Uvítal bych „tematický okruh“ – sběratelství – collecting.
Většina profesionálních sběratelských stránek je v AJ, některé v NJ, ale ty v rámci globalizace přechází také na AJ.
Také naprostá většina sběratelských publikací a monografií je v AJ.
Vím, že se jedná o okrajovou záležitost, ale třeba se někdo přidá. Znám spoustu sběratelů, kteří bojují se slovní zásobou všeobecnou, tak proč jim nepomoci alespoň s těmi základy, které se opakují ve všech sběratelských okruzích.

Součástí by mohl být i nějaký oborový slovník: mince, bankovky, odznaky, vyznamenání, medaile, chladné zbraně.
Pokud by byl zájem rád pomohu.
Marek Š.

V tom pripade se ja osobne primlouvam za znamky, i kdyz si u CR vystacim s cestinou :-), ale co kdyby clovek nikdy nevi, pokud uz by tu takovy okruh byl.

Já bych se chtěl přimluvit za slovíčka používaná ve výkladu gramatiky (např. adverb, passive, genitive atd.) v anglických učebnicích. Myslel jsem, že už jich dost znám, ale třeba ve Practical English Usage je těch pojmů už tolik, že mám v tom zmatek.

Pilda: tahle oblast rozhodně bude důkladně probádaná. Už sjem to chtěl před časem hodně rozjet, ale zatím jsem se zastavil u slovních druhů a větných členů. :-( Rozhodně ale budu pokračovat.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.