jo, tohle se hodí
Velmi přínosné, hnedka to vezmu studentům na hodinu
Komentáře k článku: Spelling: Pravopisné změny
jo, tohle se hodí
Velmi přínosné, hnedka to vezmu studentům na hodinu
pravidla
Mám prosbu,existují přesně daná pravidla jak číst určité písmeno podle postavení ostatních písmen před a po něm následujících,nebo se to musí ,,nadřít"??např proč čtu jinak ,,a''ve slově man=muž a mane =hříva marble´=´kulička.Nikde jsem to nenašla děkuji
pravidla
Mám prosbu,existují přesně daná pravidla jak číst určité písmeno podle postavení ostatních písmen před a po něm následujících,nebo se to musí ,,nadřít"??např proč čtu jinak ,,a''ve slově man=muž a mane =hříva marble´=´kulička.Nikde jsem to nenašla děkuji
Re: pravidla
Nejjednodušší je učit se každé slovo rovnou jak se píše i vyslovuje. Pravidla by byla moc složitá a zbytečná.
Re: Re: s/es
Potato, tomato sú pôvodne anglické slová ? Veď sú to slová z latinčiny.
Re: Re: s/es
Potato, tomato sú pôvodne anglické slová ? Veď sú to slová z latinčiny.
Re: Re: Re: s/es
Většina slov přišla do angličtiny z nějakého jazyka… o to nejde, odkud to je. Jde o to, jestli jsou vnímána jako cizí slova a nebo slova přejatá. TOMATO a POTATO jsou vnímána jako anglická, proto TOMATOES, POTATOES.
PIANO, RADIO apod. jsou vnímána jako přejatá, proto PIANOS, RADIOS.
A jak říkám, tohle nemůže student vědětm, proto ne nutné většinou podívat se do slovníku, jak to množné číslo vypadá.
sit vs. visit
Jak je průběhový tvar od sit a visit? Od sit je sitting a visit je.. visitting? To by vypadalo děsně! Je tam tedy jen jedno t? A proč?
Re: sit vs. visit
Ale v článku se přece píše, že pokud není přízvuk na poslední slabice, nic se nezdvojuje.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.