U 6. otázky jsem se nechala nachytat. Říkám si Christmas …tam přece
žádný člen není, nějak mi nedošlo, že je tam merry a je to vlastně
přívlastek.Ale chybami se člověk učí.
Jinak nic moc, mám jen 70%
Komentáře k článku: Spojení se členem nebo bez? (2)
U 6. otázky jsem se nechala nachytat. Říkám si Christmas …tam přece
žádný člen není, nějak mi nedošlo, že je tam merry a je to vlastně
přívlastek.Ale chybami se člověk učí.
Jinak nic moc, mám jen 70%
RAmonis
Hm, já jsem se bohužel nechal nachytat i ve 4 a 7. Ve 4 jsem čekal záludnost a 6 a 7 záludnostmi jsou
mně se ale zdá, jako by se mi tam neobjevovaly všechny testy, v tom profilu, ač při vyplňování jsem byla přihlášená, je to možné ?
mně se ale zdá, jako by se mi tam neobjevovaly všechny testy, v tom profilu, ač při vyplňování jsem byla přihlášená, je to možné ?
Re:
Ano, nezaznamenávají se tam starší testy, ty jsou ještě dělané jinou technologií. Pracujeme ale na jejich převodu na novou verzi.
tak to by asi odpovídalo. dělávám si i starší testy.
Uau 100%! To jsem překvapila sama sebe. Asi se budu častěji spoléhat jen na instinkt a nebudu pořád přemýšlet stylem: „tady bude tvar… protože…“ Skoro pokaždé mám lepší výsledek, když zaškrtnu prostě to „co se mi líbí“.
Re:
V těchto spojeních to jde, jedná se o často používané vazby. Pokud jste s angličtinou v kontaktu (čtete, posloucháte atd.), jistě jste se s nimi již někde setkali. Potom se samozřejmě dobře pamatují a nemusí se je člověk učit ani si je zdůvodňovat.
nejsem 100%-ni, ale jednou budu.
ja se ty predlozky snad nikdy nenaucim. 60%
before dark
S tou intuici je to pravda, me se vybavil hlas Johna Lenona …In the
night… myslim, ze je to song Stand By Me
hned v prvni sloce..to
se neda zapomenout…Diky Johne
A call the police
zas z filmu.......akorat na before
dark
mi nenaskocilo vubec nic … docela chytak
nemyslite?
before dark
S tou intuici je to pravda, me se vybavil hlas Johna Lenona …In the night… myslim, ze je to song
Stand By Me
hned v prvni sloce..to se neda zapomenout…Diky Johne
Acall the police
zas z filmu.......akorat nabefore dark
mi nenaskocilo vubec nic … docela chytak nemyslite?
Re: before dark
Myslím, že John Lennon tam zpívá „When the night has come, and the day is gone, and the moon is the only light you see…“
No tak vidite ja tam slysel neco jineho …musim si to zas nekdy pustit
Myslim ze v „practical english usage“ (oxford) se pise ze IN THE NIGHT se myslim jedna konkretni noc a AT NIGHT noci vseobecne. Je to mozne?
ted jsem to nasel – in the night – one particular night
at night – during any night
ted jsem to nasel – in the night – one particular night
at night – during any night
Re:
ANo, přesně tak.
Something woke me up in the night.
I usually go to bet at 1 o'clock at night.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.