Help for English

Překlad vět

POZOR: DO/DOES/DID apod. se nepoužívá u slovesa ‚být‘, modálních sloves apod. Pouze u tzv. „lexikálních sloves“.

DID YOU WAS je tedy nepřijatelné. Tam je jen WERE YOU?

mohla bych se prosím zeptat,co jsou to ta lexikální slovesa?
to je jako např. – Četla ona tu knížku?- Did she read the book?
u 3.os. v j.č. v minulém čase se -s nebo -es nepřidává,že?
a nebude tam ani -readED jako minulý čas,že?
děkuju moc

lexikální slovesa jsou „významová slovesa“, tedy protiklad pomocných sloves.

Mrkněte se na článek o anglických slovních druzích.

dobrý den,ted jsem namocná a kamarád mi dal asi 8 vět,abych je přeložila a má tady.: Než odejdu,zavolám ti.-before I AM leave,I will call you.
Až budeš mít narozeniny,koupim ti dárek.-After you ARE a birthday ,I will BOUGHT you a present.
Když budu mít čas,přijdu zítra.-When I AM have a time,i wil come tomorrow.
než pujdu do školy,budu se učit.-Before I AM go to scholl,I will learn.
Když budu mít prníze,koupím si auto.-When I AM have a money,i will BOUGHT a car.
prosím Vás,má tam být to Are/is?já si myslím že ne.podle mě je to jen u vět jako např.- BUDU na zahradě.- co budu dělat?-BUDU .,takže :I will BE on the garden.prosím,ajk tedy poznám jestli je tam to are/is,prostě sloveso be-být. děkuju

A ještě když mám: I agree.- tak když budu mít she/he,tak to bude : He agreeS. ?
a např. I think so. – Myslím si to. (takže to TO =so?)
a I guess so .nebo I hope so. zápor- I guess not. a I hope not.
muze být zápor- I dont hope so?

děkuju a prosím odpovězte a vysvětlete mi všechny otázky popř. napište na vás kontakt,kam bych jinak mohla psát mé obsáhlé a dulezité otázky ,např.icq,kde se s Vámi budu moct radit,byla bych Vám za to moc a moc vděčná,děkuju.

V sekci gramatika máte spoustu super článků o jednotlivých časech. Když se na to mrknete, až budete mít chvilku, určitě Vám to moc pomůže…

dobrý den,ještě se vracím k tomu předešlému dotazu,ted probíráme: AGREEMENT AND DISAGREEMENT
když mám např. I agree.(souhlasím)
když budu mít 3.osobu jednotného čísla =on,ona,ono-he,she,it-přidá se za slove so -s nebo -es?
např. věty :1.he disagreeS.
2.She hopeS not.
ale když mám frázi: I guess so.)myslím si to-nejistota tak jak tam přidám -s ?)
tak to bude – guessES? nebo guessS???

a ještě jeden dotaz? např.otázky tady jdou tvořit?
např. nemyslíš si to ? Do not you think so?nebo má být jinak slovosled?
2.Doufáš v to? Hope you so ?zápor- Hope you not?
4.Souhlasí s tím? Agree she ? zápor – Disagree she? nebo Agrees she do not?
5.myslíš si to ? Think you so, zápor- Dont you think so?
6.Myslíš si to -nejistota? Guess you so? zápor- Guess you not?
7.Doufáš v to? Hope you so?, zápor- Hope you not?

prosím odpovězte,moc to potřebuju!

ještě dotaz třetí:mám tady v učebnici cvičení se vzorem:
Will we travel to the Moon in 2040?(-think)
I dont think so.We wont travel to the Moon in 204.

tak když mám : Is it going to rain?(-hope)
to bude: I hope not.It is not going to rain.

Will you come to the party? i dont think so.= I dont think :) I will come to the party. muzu dát tam i WHEN ?(na místo toho smajlíka?)
to by bylo- mslím že ne,ŽE NEPŘÍDJU NA VEČÍREK.NEBO JAK SE ŘEKNE V ANGLIČTINĚ ŽE ???????
MOC DĚKUJU ZA ODPOVĚDI
PROSÍM ODOVĚZTE
DĚKUJU
MOC)
DĚKUJU

:-) :?: :-)

• KDYŽ MÁM V ZÁVORCE – TAK TO JE JAKO ZÁPOR

A + JE KLADNÁ ODPOVĚD

DĚKUJU

dobrý den,dnes jsem narazila ještě na jeden zádrhel.Mám větu-Než pujdu spát,vyčistím si zuby.=Before I go TO **** ** slepp,I will clean my teeth.

jaktože tam musím být – TO
kdy se TO používá?
děkuju

ano musí, je to úplně obyčejný:
sloveso + to + infinitiv
někdy může být
sloveso +infinitiv s ing

dobrý den,ted jsme se ucili,ze probably,certa­inly,definite­ly a že mají být ve vete vždy na 3.místě.
A máme 2 příkladové věty:
I will CERTAINLY go home.
2. I will be CERTAINLY on the garden.
jak je to s tím pořadím?tam se ještě může vkládat be?
Jde s těmito slovy vytvořit zápor a otázka?
A jak?
prosím odpovezte i na předchozí dotaz,
je to moc důležité!
děkuju

dobrý den,jeste jeden dotázek:mám přeložit větu: Nakonec bude horko .=Finally it will be warm.
ale podle mě by tam mělo být hot
protože horký=hot
teplý=warm
je v tom nějaká chyba-nebo to má podobný význam a používá se obojí?či to měla dobře učitelka a špatně učebnice?
2.pravděpodobně bude pršet.It will probably rain nebo rainy?
podle mě rain=déšt
rainy=deštivo.....
co má tedy být v této větě?a prosím ještě jednou se ptám jako v předchozím dotazu,Nebere se tedy ohled jestli je to jen pomocné slovo a slova jako probably/certa­inly/definite­ly jsou vždy na 3.místě,to samé i v záporu a v otázce?
děkuju
MOC SE OMLOUVÁM ZA MÉ OBSÁHLÉ DOTAZY,VÍM,ŽE TO VŠECHNY JEN OTRAVUJE,ALE PROČ?PROSÍM,JEN BYCH SI PŘÁLA ,ABY JSTE MÉ DOTAZY NEIGNOROVALI,A PO­KUD TO JEN TROCHU JDE NA NĚ TAKÉ ODPOVĚDĚLI…,MOC VÁS O TO PROSÍM,BUDU VÁM ZA TO MOC VDĚČNÁ!PROSÍM!

1. umístění příslovcí jako DEFINITELY, PROBABLY, OFTEN, atd. je před lexikálním slovesem HE PROBABLY LIKES MUSIC, nebo za pomocným (BE, CAN..) HE IS PROBABLY LATE. Vaše pravidlo „na třetím místě“ je dosti zavádějící.
    1. HOT – horko, WARM – teplo
    2. RAIN je i sloveso – IT WILL PROBABLY RAIN – RAIN je sloveso. RAINY by bylo přídavné jm. – tedy se slovesem BÝT – IT WILL PROBABLY BE RAINY.

WARM = (dle Macmillana)„fairly HOT in a way that is comfortable or pleasant“ – pokud tedy"horko" vnímáš jako pozitivní teplo, klidně se dá použít v té větě (a je to tak možná i lepší než hot, které může vyznít negativně)
RAINY = deštivý (je to přídavné jméno).
CERTAINLY/defi­nitely atd. – ve větě stojí často před slovem, které zdůrazňují. He will be certainly on the garden = bude určitě NA ZAHRADĚ = důraz na tu zahradu. ANEBO, ve větách, kde je sloveso složeno z více součástí, může zaujmout středovou pozici (ovšem tvrdit, že je vždycky na třetím místě je dost nepřesné a zavádějící). He WILL certainly BE in the garden – to je taky možnost

Marku, zároveň :-)

Ja bych ti rad poradil,ale nechci ti poplest hlavu nejakou neodbornou odpovedi :-) Proc ti neodpovi nekdo zkusenejsi netusim…Zkus si to vzdycky nejdriv vyhledat na tomhle webu a kdyz to tu neni,tak napis sem.Fandim ti :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.