Help for English

kacica, ale skutocnost?

dobry den,
chcel by som sa spytat najmä pana Vita, ale aj ostatnych ucitelov anglickeho jazyka, ze aky je ich nazor na Callanovu metodu. Byvam v Kosiciach a mame tu 2 jazykove skoly(nerobim reklamu, len zo zaujimavosti su to http://www.empire-skola.sk a http://www.chantal.sk), ktore tvrdia, ze touto metodou sa ziak nauci anglictinu az 4 krat rychlejise a ze je to metoda vhodna pre kazdu uroven.

Chcel by som sa Vas preto spytat, ze aky mate na tuto metodu nazor… je to len obycajna nafuknuta kacica, aby nabalili zakaznikov, alebo to fakt funguje? (ukazka metody na http://www.callan.co.uk/…n_video.html )

Osobne som trosku skepticky: keby to fakt bolo take ucinne, preco sa to nepouziva vsade?

Dakujem.

*prosim opravit nazov: kacica, alebo skutocnost?

já se k těmto metodám nevyjadřuji, nevěřím jim. Ale toť můj osobní názor. Nebudu tu nikomu nic vyvracet, zase by si někdo myslel, že je to „nekalá soutěž“, že pomlouvám cizí produkty, abych upozornil na ty svoje.

(co je to kacica? :) )
(protože mi to dává asi stejný smysl jako „POndělí, nebo ryba?“ :))

seqwence: :D, to „POndělí, nebo ryba?“ fakt bolo dobre :D
ja som len pouzil mozno trosku nestastne pojem „novinarska kacica“ – ten poznas, nie? :-)

Marek: ok, beriem, vdaka za nazor. Ja som len dost prekvapeny, ze podla nich po absolvovani 3 rokov kurzu dosiahnem uroven FCE, co je imho celkom slusne, nakolko ja som v siedmej triede osemrocneho gymnazia (=ucim sa AJ 7 rokov v skole aj doma – hoci doma asi len pol roka odkedy ma to pochytilo :-)) a som tiez na leveli FCE…

Jo kachná, tak řeknu, ne? :-)

Jo, takovými věcmi se oni rádi chlubí. Ale jestli je to pravda, to se jen tak nikde nedozvíte. :-) A když se to podařilo jednomu, jinému se to třeba nepodaří a o tom oni nepíšou.

Já zastávám názor, že výuka musí být soustavná a různorodá. Vymyslet jednu metodu a tu na vše aplikovat a trvat na ní je trošku přitažené za vlasy. Ale je fakt, že tuto metodu jsem do hloubky nestudoval… jiné „zázračné“ metody ale ano, a s výsledkem jsem spokojený nebyl.

Mě by se líbila metoda trychtýře :-)

Ja chodim na Callana v Anglii cca 2 mesice.Skola ma akreditaci Br.council(A2Z school).Jednu hodinu se opakuje,druhou se bere nova latka.Tridy jsou male(5 – 10lidi),rychle otazky,s odpovedma ti ucitel pomaha,musis byt neustale ve strehu.Pak se chvili cte a diktat.Tempo je vysoke.V jedne lekci je cca 25 novych slovicek nebo nejaka gramatika + slovicka.Nic se ale nebifluje,proste se to vysvetli,projede na prikladovych vetach,pak jeste v tech opakovacich hodinach.Ale koukal jsem dopredu do tech knizek,tak se k tomu jeste parkrat vraci treba pri vysvetlovani neceho podobneho.Je myslim 6 knizek,kazda je na neco zamerena.
Po dvou mesicich studia mam dojem,ze neumim nic :? Ale to pry je normalni a vidim i na ostatnich,ze nejsem sam.Pokrok pry muzeme cekat tak po pul roce…Snad by mohli trochu zmenit prikladove vety,vyuzit k vyuce treba nejake obrazky apod.Jinak v knizce je psano,ze na zvladnuti FCE je potreba 160 hodin vyuky,na nasi skole delaji vetsinou FCE po 1 roce intenzivni vyuky.

A nemas nahodou referencie od niekoho, kto tych 160 hodin presiel? Lebo 160 hodin (z nuly?) na FCE je imho VELMI, VELMI malo…
Ked to tak zabera, tak prihlasujem sa hned ;-)

Po jednom roce výuky, ale jasně, v tom je háček. Jestli z nuly, pak to je nesmysl – nevěřím.

Zabrat musis hlavne sam,zadny zazrak v tom nevidim.Nauc se denne 25 slovicek a jeste jak je pouzit,nejakou gramatiku,nejaky diktatek a ani nemusis do skoly :-D Reference zadne nemam,mimo tech,co visi na chodbach skoly od spokojenych zaku.Pokusim se neco ziskat z vyssich trid,k tomu mu ale potrebuju hlavne – anglictinu.Zatim mi nezbyva nez verit,ze je to ta spravna cesta.A zrovna ted je obdobi,kdy se objevuji pochybnosti…nic neumim,v ulicich se mluvi uplne jinak atd.Ale vydrzim…

Myslim, že se na FCE (z ničeho za rok) nemáš šanci naučit všechnu gramatiku a použít jí…když seš v zahraničí,tak se asi za rok naučíš mluvit ale s tou gramatikou to asi neni možný 8-)

No vidis,ja tu jsem rok a mluvit neumim…Proto jsem sel do skoly.Je tu totiz tolik polaku,cechu,slo­vaku,ze bys tu angl.teoreticky ani nepotreboval.U­vidime.Dalsi zkusenosti hodim na forum

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.