o)
dobrej článek, užitečnej,taky mě napadlo, že by to mělo být pro vyšší úroveň…ale jjo,pomohl
Komentáře k článku: Interpunkce: velká písmena v angličtině
o)
dobrej článek, užitečnej,taky mě napadlo, že by to mělo být pro vyšší úroveň…ale jjo,pomohl
A co nadpisy esejí např.?
Milý Marku, mohl bys ještě objasnit psaní velkých a malých písmen v nadpisech esejí? Píše se velké jen u slov ohebných?
A co nadpisy esejí např.?
Milý Marku, mohl bys ještě objasnit psaní velkých a malých písmen v nadpisech esejí? Píše se velké jen u slov ohebných?
Re: A co nadpisy esejí např.?
No, žádné přesné pravidlo na to není. Většinou jsou to všechna DŮLEŽITÁ slova v nadpisu, mezi která se samozřejmě počítají podstatná jména, přídavná jména, příslovce, slovesa… ale někdy i některé předložky, spojky a zájmena. Vetšinou s malým zůstávají členy, předložky a spojky (IN, TO, ON, OF, BY, WITH…) Zájmena jak kdy. Angličtina na to žádná striktní pravidla nemá.
Hezký článek, musím říct, že je užitečný i pro vyšší úroveň. Například jsem vůbec neměl tušení, že se velkým píše i titul jako President, Colonel
Velká/malá písmena v názvech knih
Dobrý den, pakliže se v názvech knih píší s malými na začátku např. an, a, and, píše se s malým i „as“? Např. The Artist Identity as Privilege and Obligation". (Doufám, že před privilege a obligation zde nemá být člen Díky a hezký den.
Velká/malá písmena v názvech knih
Dobrý den, pakliže se v názvech knih píší s malými na začátku např. an, a, and, píše se s malým i „as“? Např. The Artist Identity as Privilege and Obligation". (Doufám, že před privilege a obligation zde nemá být člen Díky a hezký den.
Re: Velká/malá písmena v názvech knih
ano, AS také nepatří mezi plnovýznamová slova. Je to předložka, a ty se píší s malým.
Dobrý den,
musí to být únavné odpovídat stále na totéž, nicméně mám opět dotaz
týkající se velkých písmen v nadpisech: Zní-li nadpis mé diplomové
práce „To Be at Fate´s Disposal“, mělo by se „be“ psát s velkým
písmenem nebo ne?
Uvádíte, že „is“ se píše s malým, ale je to tak obvyklé
i u infinitivu? Na internetu jsem nalezl řadu názvů knih a článků
i s velkým „B“ uprostřed názvu při dodržování běžného úzu
odlišování velkých a malých písmen(např. v New York Times), ovšem
v názvech akademických prací jsem na užití tohoto infinitivu bohužel
vůbec nenarazil.
Děkuji.
Dobrý den,
musí to být únavné odpovídat stále na totéž, nicméně mám opět dotaz týkající se velkých písmen v nadpisech: Zní-li nadpis mé diplomové práce „To Be at Fate´s Disposal“, mělo by se „be“ psát s velkým písmenem nebo ne?
Uvádíte, že „is“ se píše s malým, ale je to tak obvyklé i u infinitivu? Na internetu jsem nalezl řadu názvů knih a článků i s velkým „B“ uprostřed názvu při dodržování běžného úzu odlišování velkých a malých písmen(např. v New York Times), ovšem v názvech akademických prací jsem na užití tohoto infinitivu bohužel vůbec nenarazil.
Děkuji.
Re:
Nejsou na to spoprocentní pravidla. Napište to klidně s velkým, ve Vašem názvu je to významové sloveso.
SUN, MOON
Dobrý den, prosím Vás, jak je to se sluncem, měsícem apod.? Je the Earth, ale the moon, někdy vidím the Sun a někdy the sun… Děkuji.
Re: SUN, MOON
jako astronomický název je Sun, Moon…, jako obecné podstatné jméno je sun, moon, tree, house…
Re: SUN, MOON
Ale se členem, to je důležité. THE SUN, THE MOON.
Nadpis kapitoly
Dobrý den, ráda bych se zeptala – nadpisy kapitol a odstavců knih nebo
brožur,píší se s velkými či malými písmeny na začátku slov?
Čili:
„Tank Wagon Type Zacens.....“ nebo
„Tank wagon type Zacens…“
Díky moc za odpověď
Nadpis kapitoly
Dobrý den, ráda bych se zeptala – nadpisy kapitol a odstavců knih nebo brožur,píší se s velkými či malými písmeny na začátku slov?
Čili:
„Tank Wagon Type Zacens.....“ nebo
„Tank wagon type Zacens…“Díky moc za odpověď
Re: Nadpis kapitoly
s malým, jen první písmeno bude velké
Re: Co je to ?
je to název, nic to česky neznamená.
dobrý den, a jak je to s názvy článků? zvlášť jsem to tedy viděla u těch odborných…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.