chyby v číslování?
Dobrý den, díky za další skvělý díl, už jsem se na něj moc těšil!
Připadá mi, že jste vynechal 7 díl, protože v novinkách mám 6 a pak až tento 8. Doufám, že není smazaný
Komentáře k článku: LIKE nebo AS?
chyby v číslování?
Připadá mi, že jste vynechal 7 díl, protože v novinkách mám 6 a pak až tento 8. Doufám, že není smazaný
chyby v číslování?
Re: chyby v číslování?
7. díl jsem prozatím vynechal, týká se slov SAY a TELL, a to tak, že je to téměř identické s mým cca rok starým článkem… Ale asi ho přeci jen vydám, ono neuškodí, když si člověk přečte dvě vysvětlení stejného porblému od dvou lidí. Vlastně i tento článek je na téma, na které jsem už před časem psal.
Re: chyby v číslování?
7. díl jsem prozatím vynechal, týká se slov SAY a TELL, a to tak, že je to téměř identické s mým cca rok starým článkem… Ale asi ho přeci jen vydám, ono neuškodí, když si člověk přečte dvě vysvětlení stejného porblému od dvou lidí. Vlastně i tento článek je na téma, na které jsem už před časem psal.
Re: Re: chyby v číslování?
Jo určitě to neuškodí, spíš naopak.
První příkladová věta
Jste si jisti správností like v první příkladové větě. Následuje podmět a sloveso, proto by mělo být as, nemýlím-li se (a se mnou i Mr Raymond Murphy)
První příkladová věta
Jste si jisti správností like v první příkladové větě. Následuje podmět a sloveso, proto by mělo být as, nemýlím-li se (a se mnou i Mr Raymond Murphy)
Re: První příkladová věta
Murphy říká ‚Like is also possible in informal spoken English‘.
Dokonce uvádí dvě možnosti věty:
YOU SHOULD HAVE DONE IT AS I SHOWED YOU (LIKE I SHOWED YOU)
Super
Konečne v tom mám jasno. Ďakujem
Today I don't like you so much like/as yesterday? Co je správně? Díky!
Today I don't like you so much like/as yesterday? Co je správně? Díky!
Re:
AS
Prosím vás, nezapomněl jste na to? Byl bych moc rád, kdyby jste to vydal, mám tyto Newslettery moc rád. Škoda, že už autor píše další.
Prosím vás, nezapomněl jste na to? Byl bych moc rád, kdyby jste to vydal, mám tyto Newslettery moc rád. Škoda, že už autor píše další.
Re: Re: Re: chyby v číslování?
Zapomněl, a to úplně.
Re:
Také jsem na možnost vynechání prvního AS narazila – v učebnici
Time to Talk.
Co je tedy možné říct:
Je to kyselé (příp. chutná to kysele) jako ocet:
„It is sour as vinegar“
„It tastes sour as vinegar“
„It is / tastes as sour as vinagar“
„It is / taste sour like vinegar“
Ale třeba „Chutná to jako ocet“ bude asi vždy „It tastes like vinegar“ ?
Mělo by to být „do you feel LIKE going for a swim“, stejně jako „do you feel like a cup of tea“ ve vtipu na začátku stránky. měla bych taky jeden dotaz – jak přeložím např. „jsem stejně unavená jako před hodinou?“ mohu v tomto případě také použít as…as…?
Nic mi není platné, že mám test na 100%, když nemůžu přijít na to, proč je “white as snow”.. Je to podobnost, ne? Vždycky když šlo v češtině místo jako říct coby, dávala jsem AS. Ale tady to nefunguje.. Co je to za fintu?
Nic mi není platné, že mám test na 100%, když nemůžu přijít na to, proč je “white as snow”.. Je to podobnost, ne? Vždycky když šlo v češtině místo jako říct coby, dávala jsem AS. Ale tady to nefunguje.. Co je to za fintu?
Je to vazba AS … AS, kde je vlastně to první AS vynechané. (as) white as snow. V těchto spojeních se dá použít vlastně i LIKE:
as white as snow
white like snow
Někdy je častější ta první varianta, někdy ta druhá. Pravidlo v tom asi jen těžko najdeme. Někdy je to prostě taková kolokace, někdy je jedna varianta idiomatičtější / přirozenější než ta druhá.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.