Help for English

Za jak dlouho jste se naučili aj?

 

Zdravím všechny. Momentálně jsem v UK pár měsíců a předtím jsem měl aj na gymnaziu, ale byl jsem zacatecnik a do ctrvtaku jsme dosli k predminulemu casu a jinac nic. Docela me depta, kdyz mi tady rekne nejaky jiny Cech, ze se naucil mluvit za tri mesice. Mne to prijde blbost a kdyztak, tak musel umet uz hodne dobre , nez sem prijel. Mate nejake zkusenosti? Za jak dlouho jste se vypilovali vy?Díky

Ahoj,na tohle téma jsem mluvil s několika lidma a sesumírovat z toho nějakej objektivní názor je těžký. Pro někoho je složení několika vět už rozhovor,někdo mluví téměř plynule a řekně ti,že to ještě není ono. Můj švára byl au pair v Anglii cca 1 rok a mluvit se nenaučil a i ke konci měl problémy rozumět. Po 3 měsících mluvit lze,ale musíš už na české poměry hodně umět. Jde o to jakou požaduješ úroveň. Měj se fajn,přeju hodně štěstí.
Petr

Díky moc. Přesně jak ty říkáš. Zálěží na lidech. Je tu treba spoustu aupair jako ja, ktere kdyz slysis mluvit, tak si rikas, ze je to jako rodily mluvci. Ale kdyz uz to poslouchas dele a umis gramatiku, zjistis,ze sice mluvi, ale vubec ne gramaticky dobre. Ja jsem prave za nekolik dosavadnich mesicu, co jsem tady, snazil dohnat veskerou gramatiku. Vsechny casy atd. Jeste zde budu dalsi pul rok, tak doufam, ze tedko se to uz bude jenom lepsit:o)

Ahoj Ivoši,tak jsem zase po delší době na hfe a právě jsem přečetl tvoji odpověď. Já se připravuju už skoro dva roky na cestu buď do Kanady,nebo Irsko či Anglie. Chci tam jet za prací a přestěhovat se na nějakej čas s rodinou. Učím se relativně hodně 1–2 hodiny denně. Začínal jsem s chabou znalostí školní Aj,takže vlastně od začátku. myslím,že v situaci,ve které seš nyní ty budu i já.Časy už mam docela zmáknutý,hodně čtu,ale vůbec nevím,jestli je to dost. Asi se bud dost plácat. jaký byly tvoje úplný začátky po příjezdu? Dík za odpo. Petr

Ja jsem v UK 4 mesice a umim spravne snad jen pozdrav. Kamarad se docela hodne dobre naucil za 1,5 roku, ale mel stesti na lidi a na praci. Posledni pokrok prej udelal az behem poslednich 6 mesicu. Slysel jsem podobne reci co ty a neco na tom asi bude, ale prej musis vypnout cestinu z mozku. Zadnej kontakt s CZ lidma, zadnej internet, proste do toho spadnout a topit se dokud se to nenaucis. Osobne ale nikoho takoveho neznam.

CUs, sorry, ze pisu az ted, ale nejak jsem zapomnel kontrolovat Vase odpovedi. Skoro kazdy muj kamarad, treba po pul roce, kdy jsme se s nim bavil pres icq , tak mi psal: Ty jsi v Anglii?? Tak to musis uz plynule mluvit .. vzdycky na tu vetu koukam a rikam si, ze je zbytecne mu odpovidat. Dle meho je pul roku minimum na aklimatizaci. Samzrejme, ze se to odviji od vasich znalosti. Ja jsem sice na stredni mel jednicky, patril jsme mezi nejlepsi, ale az tady jsem zjistil, ze oje slovni zasoba je uplne miziva. Navic neco jineho je psat testy v CR z jednoho gramatickeho jevu a pote pouzivat vsechny v reci. Ja osobne muzu rici, ze jsme udelal obrovsky pokrok. Samozrejme zalezi, v jake jsi rodiny, jak hodne mluvis, jestli chodis do skoly atd. Ja si taky myslim, ze za rok a pul je realne se rozmluvit a uz vest plynuly rohovor. Zvladnete ho i za pu i mene, ale chyb bude jako maku. Navic si myslim, ze i clovek, ktery tu bude rok a pul a gramatice nebude venovat pozrnost, ze sice bude mluvit rychle a amater si bude rikat, jak pekne mluvi, ale clovek, ktery aj umi i po gramaticke strance pochopi, ze jeho anglictina vypada jenom na ok dobre.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.