Zase člen
jako bych tam to „a“ před tim fire neměla nahoře napsaný že.. sem to ale debilka… btw. existují nějaká pevně daná pravidla pro psaní členů… u vlastních jmen už to zvládám, ale u takovýhle abstraktních mě to dělá dost vážné potíže…
Komentáře k článku: Přepis vět 1
Zase člen
jako bych tam to „a“ před tim fire neměla nahoře napsaný že.. sem to ale debilka… btw. existují nějaká pevně daná pravidla pro psaní členů… u vlastních jmen už to zvládám, ale u takovýhle abstraktních mě to dělá dost vážné potíže…
Ach jo, dvě mi utekly jen kvůli členu. Vždycky na ně zapomínám…
Při troše pozornosti těžký není.
V Cambridžských zkouškách (FCE) se doplňují 2 až 5 slov. V deváté
větě jich je šest.
Při troše pozornosti těžký není.
V Cambridžských zkouškách (FCE) se doplňují 2 až 5 slov. V deváté větě jich je šest.
Re:
Ok, devátou větu trochu upravím. Díky.
jjo,dobrý, to se mi povedlo na 100%…takže kdyby to u té PET vypadalo přímo takto, daly by se nachytat body…
Není to sice přímo k tématu,ale rád bych se zeptal,jestli je nějaký významový rozdíl mezi TRY TO DO STH x TRY DOING STH ? Dík za odpověď
Není to sice přímo k tématu,ale rád bych se zeptal,jestli je nějaký významový rozdíl mezi TRY TO DO STH x TRY DOING STH ? Dík za odpověď
Re:
Ano, je v tom rozdíl. Je vysvětlený v mém článku o gerundiu.
Re:
Ať počítám, jak počítám, tak jich je tam 5.
Re:
Ať počítám, jak počítám, tak jich je tam 5.
Re: Re:
To proto, že už jsem to upravil.
Re: Re: budovatelský návrh
Jenom ještě jedna taková maličkost – pokud to jde tak to udělat tak
aby to uznávalo i zkrácené verze. #3 mi neuznalo " ‚ve been living here
for " (použil jsem ‘ve místo have). Je to
samozřejmě maličkost, ale snižuje mi to procento úspěšnosti :P
Nebo se u Cambridgeských zkoušek zkrácené tvary nesmějí používat?
Re: Re: budovatelský návrh
Jenom ještě jedna taková maličkost – pokud to jde tak to udělat tak aby to uznávalo i zkrácené verze. #3 mi neuznalo " ‚ve been living here for " (použil jsem ‘ve místo have). Je to samozřejmě maličkost, ale snižuje mi to procento úspěšnosti :P
Nebo se u Cambridgeských zkoušek zkrácené tvary nesmějí používat?
Re: Re: Re: budovatelský návrh
Můžou se používat, jen mě nenapadlo, že to někdo bude zkracovat. Přece jen je zde za ‚I‘ mezera – vy najednou doplňujete čast slova. I'VE se totiž v angličtině bere jako jedno slovo, alespoň technicky vzato to jedno slovo je.
Ale i tu zkrácenou verzi přidám mezi správné odpovědi.
Re: Re: Re: budovatelský návrh
Můžou se používat, jen mě nenapadlo, že to někdo bude zkracovat. Přece jen je zde za ‚I‘ mezera – vy najednou doplňujete čast slova. I'VE se totiž v angličtině bere jako jedno slovo, alespoň technicky vzato to jedno slovo je.
Ale i tu zkrácenou verzi přidám mezi správné odpovědi.
Re: Re: Re: Re: budovatelský návrh
Aha máte pravdu, to s tou mezerou mě nenapadlo, považoval jsem to jenom za odsazení před HTML prvkem INPUT.
Tak nakonec jen jedna chybka : in a case of fire namisto in case of fire… skoda ..ale vice takovych testiku
jedna chyba a to kvuli preklepu na klavesnici.. misto fire jsem napsala fite
Mozna trochu hloupa otazka – kde se zobrazuji spravne odpovedi?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.